Egirdir Halk Oyunlarinda Il Birincisi Oldu

Isparta’ya bagli Egirdir Süleyman Demirel Ortaokulu, Isparta 6 Mart Spor salonunda gerçeklesen okullar arasi halkoyunlari minikler, yildizlar ve gençler kategorilerinde il birinciligi yarismalarinda halk oyunlari il birincisi oldu.

Okul sporlari halk oyunlari minikler, yildizlar ve gençler il birinciligi yarismalari 6 Mart spor salonunda gerçeklestirildi.

Yarismalarda ekiplerin sahne performanslari izleyenlerden tam not alirken antrenörlügünü Ugur Soyçiçek’in yaptigi Egirdir Süleyman Demirel Ortaokulu, yildizlar kategorisinde il birincisi oldu. Yarismalar saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslarken, 6 Mart spor salonu tribünleri doldu. Yarismalarin sonunda Minikler kategorisinde Yilmaz Sener Ilkokulu birinci, Yildizlar Kategorisinde Egirdir Süleyman Demirel Ortaokulu birinci, Hizirbey Ortaokulu ikinci, Istanbul Ticaret Odasi Sehit Mustafa Gözütok Ortaokulu üçüncü, Gençler kategorisinde ise Keçiborlu Uçak Bakim Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu. Dereceye giren okul takimlarina madalya ve kupalari törenle takdim edildi. Isparta Gençlik ve Spor Il Müdürü Muhammet Cemil Sensöz, “Isparta’miz halk oyunlari yönünden çok zengin ve degisik özelliklere sahiptir. Güller ve göller diyari kentimizin cografyasi Anadolu’nun iç kesimlerini Akdeniz’e baglamasi, halk oyunlarina da yansiyarak bir geçis yöresi özelligi tasimaktadir. Bu vesileyle katilim saglayan okullarimizi, antrenörlerini ve tüm ekiplerimizi kutluyorum. Bundan sonra da Türkiye’de gruplarda ve sampiyonalarda ilimizi temsil edecek okullarimiza basarilar diliyorum” dedi.

Egirdir Süleyman Demirel Ortaokulu’nun 5-6 Mart’ta Isparta’da yapilacak bölge sampiyonasinda ise Isparta’yi temsil edecegi ögrenildi.

Kaynak: İHA