Zafer Turan Açiklamasi 'Rakiplerin Puan Kaybettigi Haftada Kazanmak Önemliydi'

Eyüpspor Teknik Direktörü Zafer Turan, Bandirmaspor galibiyetinin ardindan, lig sonunda hedefe ulasmak istediklerini söyleyerek, rakiplerin puan kaybettigi haftada kazanmanin önemli oldugunu ifade etti.

Spor Toto 1. Lig’in 24. haftasinda Bandirmaspor’u konuk eden Eyüpspor, Umut Bulut ve Ogulcan Çaglayan’in penaltidan attiklari gollerle 2-0 kazanirken, Teknik Direktör Zafer Turan maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Maçin zorlu geçecegini tahmin ettiklerini söyleyen Turan, “Rakiplerimizin puan kaybettigi haftada maçin önemi bir kat daha artti. Galip gelmek adina her seyi yaptik. Daha önceki maçlarda skoru yakaliyorduk ancak savunma anlaminda bazi sikintilardan dolayi maçlari berabere bitirmistik. Bugün bunun da üstesinden geldik. Bu bizim için önemliydi. Oyuna iyi basladik, pozisyonlar bulduk ve golü de bulduk. Sonra rakip üstümüze daha fazla gelmeye basladi.

Ancak savunmayi iyi yapinca pozisyon vermiyorsunuz. Bugün sadece bir galibiyet aldik. Önümüzde 14 maçlik serüvenimiz var. Mutlu sona ulasacagimizi biliyoruz. Güçlü bir kadromuz var. Insallah bundan sonrasini güzel tamamlayacagiz” ifadelerini kullandi.

“Her oyuncuya ihtiyacimiz var”

Ogulcan Çaglayan’in takima yeni katildigini da sözlerine ekleyen Zafer Turan, “Ogulcan bize yeni geldi. Persembe günü Erzurumspor maçimiz var. Bunu düsünerek rotasyon yapmak istedik ve sonradan kullandik kendisini. Sekidika’ya gelince, oyundan çikmayi hiçbir oyuncu istemez. Bazen hamleler tutar bazen tutmaz. O da her oyuncu gibi üzüldü ama bir problem yok. Ona da ihtiyacimiz var, kadrodaki bütün oyunculara ihtiyaç var. Her oyuncu bizim için önemli” dedi.

Maçtaki penalti pozisyonlariyla ilgili de konusan Turan, “Penalti pozisyonlarini ben uzaktan görüm, seyredecegim. Ama hakem oyuna etki ettiyse, ilk gol ofsayt degildi. Bunun bilgisi geldi bize maç oynanirken. Hakemler bazen hata yapiyor. Bazen lehimize, bazen de aleyhimize oluyor. Hakem hatalari her zaman oluyor” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA