Tour Of Antalya'nin Sampiyonu Jacob Hindsgaul

Tour of Antalya’nin son etabinda Genel Ferdi Klasman liderligini koruyan Uno-X takimindan Jacob Hindsgaul sampiyon oldu. Yarisma sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Hindsgaul, "Mutluluktan uçuyorum" dedi.

Tour of Antalya’nin son etabinda Genel Ferdi Klasman liderligini koruyarak 2022 sampiyonu olan Uno-X takimindan Jacob Hindsgaul, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Bir gün önce tirmanis etabinda gösterdigi müthis performansla kendisini Genel Ferdi Klasman birinciligine tasiyan Hindsgaul sunlari söyledi:

“Inanmasi bile zor. Benim için ilk oldu ama umarim son olmaz. Yaris sert bir baslangiçla start aldi. Kaçisa girmek için birçok takim çalisti. Takimim rakiplerimizi çok iyi kontrol etti. Üç kisi ile birlikte büyük is çikardik. Son bölümde ön tarafa yakin kalmayi saglamak lazimdi, onu da yaptik. Arkadaslarim beni önde tutmak için çok çalistilar. Zamana karsi yarislar Danimarka’da çok önemlidir. Iyi bir yetenegim var, hem yokusta hem zamana karsi da iyiyim. Çok sert yokuslar benim için zor olabilir ama onu da basarabilirim. Öyle mutluyum ki.”

Dört kategoride mayo sahiplerini buldu

Tour of Antalya’nin 2022 sampiyonu olan Uno-x takiminin sporcusu Jacop Hidsgaul’a Akra Hotels sponsorlugundaki Magenta formasini ve ödülünü T.C. Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu verdi. Fraport TAV Antalya Airport sponsorlugundaki Iklim Degisikligi Farkindaligi mayosunu Wiv Sungod takiminin sporcusu Jacob Scott’a ödülünü Froport TAV Antalya Genel Müdürü Deniz Varol ve Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal taktim etti. Corendon Airlines sponsorlugundaki Daglarin Krali Mayosunu kazanan Felbermayr Simplon Wels takimindan Daniel Turek’e turuncu mayoyu ve ödülünü Corendon Airlines Yönetim Kurulu Baskani Yildiray Karaer, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’le birlikte verdi.

Touristica’nin sponsorlugundaki En Iyi Sprinter sporcusu olan Sari mayoyu Alpecin-Fenix takimindan Jakub Marek Mareczko’ya ödülünü Touristica Yönetim Kurulu Baskani Burak Tombul ve Antalya Valisi Ersin Yazici takdim etti.

Bu arada etap sonunda kürsüye çikan Jakup Marek Mareczko, Arvid De Klein ve Matteo Malucelli’ye ödülünü Antalya Milletvekili Ibrahim Aydin, Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu ile birlikte verdi.

Tour of Antalya’nin en basarili takim olan ve birincilik kürsüsüne çikan Terengganu Polygon takimina ödülünü T.C. Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu verdi.

Kaynak: İHA