Kick Boks Türkiye Sampiyonu Oldu, Basarisini Kanser Olan Babasina Armagan Etti

Nadire Saypak, Türkiye Kick Boks Turnuvasi’nda sampiyon oldu. Basarisini akciger kanseri olan babasina armagan eden 17 yasindaki sporcu, “Babam için hastanelere gidiyordum, aksam idmanlara yetismeye çalisiyordum. Bazen, ‘acaba maç mi gidiyor’ dedim ama sonra babam aklima geldi, durmadim. Sampiyon oldum, 4. evre akciger kanseri olan babama armagan ediyorum. Benimle daha çok gurur duysun diye sampiyon oldum, hedefim dünya sampiyonasi” dedi.

Güngören’de yasayan 17 yasindaki lise ögrencisi Nadire Saypak, Kick Boks yapan agabeyini tavsiyesiyle spora basladi.

2019 yilinda basladigi sporda kisa sürede kendini gelistiren Saypak, hocalarinin da dikkatini çekti. Bir yandan 4. evre akciger kanseri olan babasiyla ilgilenen bir yandan da egitimi ve spor yasamina devam eden Saypak, 19-27 Ocak 2022 tarihleri arasinda Ordu’da gerçeklestirilen Türkiye Kick Boks Turnuvasi’na gençler kategorisinde katildi.



Zorlandigi anlarda kanser olan babasini düsünerek ayaga kalkti

Katildigi ilk sampiyonada zorlu rakiplerine karsi basariyla mücadele eden genç sporcu, ringde zorlandigi anlarda babasini düsünerek ayaga kalkmasini bildi. Final müsabakasina geldiginde büyük heyecan yasadigini anlatan Saypak, ringin kazanani olmayi basardi. Ilk Türkiye sampiyonlugunu elde eden genç sporcu, basarisini her maçtan önce ve sonra hastanede de olsa konustugu babasina armagan etti. Genç sporcu dünya sampiyonlugunu hedeflerken, girecegi üniversite sinavi sonrasi hukuk okumak istedigini söyledi.



“Babam için hastanelere gidiyordum aksam idmanlara yetismeye çalisiyordum”

Genç yasta Türkiye sampiyonluguna ulasan 17 yasindaki Nadire Saypak, “Agabeyim Kick Boks yapiyordu. O Hasan hocayi biliyordu; ‘çok sampiyon ögrenci yetisiyor. Sen de basla, bir hobin olsun’ dedi.

Basladigimda ilk önce Emine hocanin derslerini gördüm, sadece kadinlara özel derslerdi. Sonra Emine hocam benim ilerledigimi görünce karisik derslere yöneltti. Kick Boks Türkiye Sampiyonasi olacakti ona hazirlanmaya basladim. O benim için biraz zorlu geçti. Çünkü babam tedavi görüyordu, 4. evre kanser hastasi olarak. Hem onun için hastanelere gidiyordum aksam da idmanlara yetismeye çalisiyordum. Bir de araya okulumu koyuyordum. Üçünü bir yapmaya çalistim. Ben bu sampiyonlugu, babam için oldum aslinda. O biraz daha gurur duysun, mutlu olsun diye mücadele ettim. Çok sükür oldum. Simdi Dünya Kick Boks Sampiyonasi olacak gençlerde, ona da hazirliklar yapacagim. Hocam da babam da daha çok gurur duysun istiyorum. Rakiplerim zorluydu, benim de Ilk Türkiye Kick Boks Sampiyonasi’na katildigim yil oldu. Bir an geldiklerinde kaldim, ‘acaba maç mi gidiyor’ dedim. Ama sonra babam aklima geldi, direkt gaza gelip devam ettim, durmadim. Durursam maç gidecek psikolojisine girdim, durmadan dövüstüm” ifadelerini kullandi.

“4. evre akciger kanseri olan babama armagan ediyorum”

Sampiyon oldugunu ögrendigi an yasadigi duygulari anlatan Saypak, “Çok güzel seyler hissettim. Ilk defa o sampiyonlugu tattim, elim kalkti, anlatilmayacak hisler. Gözyaslarimi tutamamistim içimden o an, biraz zordu ama güzeldi. Zorlu mücadelenin sonucunda o basariyi tadinca insan daha iyi hissediyor. Daha çok basaracagim diyor, kafasina onu koyuyor. Daha çok elim kalksin, daha çok sampiyonluklarim olsun. Sampiyona Ordu’da yapildi, oraya gittim, babam da Istanbul’da tedavi görüyordu. Sürekli beni ariyordu, ‘maçin ne oldu, nasil geçiyor’ diye. Ben de maçimi alinca onu mutlulukla ariyordum. Onu mutlu etmek beni de çok mutlu etti. Su an üniversite sinavina hazirlaniyorum ama hem derslerime çalisip hem de antrenmanlarima eksiksiz devam edip dünya Kick Boks gençlerdeki o sampiyonaya da hazirlanip sampiyon olmak istiyorum. Babami daha çok gururlandirmak istiyorum. Hukuk okumak istiyorum. Türkiye Kick Boks Sampiyonasi’nda birinci oldum. 4. evre akciger kanseri olan babama armagan ediyorum, o benimle daha çok mutlu olsun, gurur duysun diye sampiyon oldum. Insallah daha da basarilarin devami gelecek” seklinde konustu.



Sen: “Bu sene dünya sampiyonu olacak diye bakiyoruz”

Sporda kisa sürede önemli basari saglayan sporcusuyla ilgili konusan Kick Boks Milli Takim Antrenörü Hasan Fahri Sen, “9-27 Ocak 2020 tarihinde Ordu’da yapilan Türkiye Kupasi’nda, Nadire Saypak, Türkiye sampiyonu oldu. Ilk defa katildigi böyle büyük bir turnuvada Türkiye sampiyonu oldu. Kendisi insallah bu sene dünya sampiyonu olacak diye bakiyoruz, çalismalarimiz o yönde ilerliyor. 2019 yilinda kulübümüze, kadinlar dersine kaydoldu, ondan sonra hocasi Emine Arslan bana, ‘bu kizimiz çok iyi’ dedi.

Benim derslerime de girmeye basladi.

Haftanin 6 günü boks derslerine girdi, biraz daha üzerine düstük. Gerçekten büyük bir basari iki senede katildigi ilk sampiyonada sampiyon olan çok nadir insanlardan birisi. Nadire’nin babasinin kanser hastasi oldugunu ögrendik, onun da biraz da babasini mutlu etmek için bu turnuvaya katildigini ögrendim. Babasiyla maçtan sonra görüsüyor, babasi çok mutlu oldugunu söylüyor. Ona da çok büyük moral oluyor. Kanser hastalarina en büyük destek moral” dedi.

Kaynak: İHA