Ahmet Agaoglu Açiklamasi 'Sampiyonluk Söylemleri Için Çok Erken'

Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu, Konyaspor karsisinda sadece bir maç kazandiklarini belirterek, sampiyonluk söylemleri için çok erken oldugunu dile getirdi.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasinda sahasinda Konyaspor’u 2-1 maglup eden Trabzonspor’da baskan Ahmet Agaoglu, müsabaka sonrasi basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Konyaspor’u tebrik ederek sözlerine baslayan Agaoglu, "Gerçekten sampiyonluk mücadelesi veren bir takima yakisir düzeyde mücadele ettiler. Anadolu futbolunun gelismesinde katkisi olan kulüplerin öncülerinden olarak görüyorum ben Konyaspor’u, zaten lig siralamasina bakarsak ilk dört takim bu sene ekonomik bütçeyle neler yapilabilecegini, nasil bir performans sergilenecegi konusunda eminim ki tüm ülkeye ders niteliginde bir performans ortaya koydular. En büyük tebrik hocamiza, oyuncularimiza ve büyük Trabzonspor taraftarina, uzun süredir böylesine coskulu, taraftarin coskulu oldugu bir maç izlememistim. 90 dakika oyuncularimizla birlikte mücadeleyi birakmadilar" seklinde konustu.



"Sampiyonluk söylemleri için çok çok erken"

Sampiyonluk söylemleri için çok erken oldugunun altini çizen Baskan Agaoglu, su ifadelere yer verdi:

"Biz sadece bir maç kazandik. Sampiyonluk söylemleri için çok çok erken. Önümüzde bir Aytemiz Alanyaspor maçi var. Kayserispor maçi var. Fenerbahçe maçi var. Lig devam ediyor. Konyaspor’un sansi var. Arkadan gelen takimlarin sansi da devam ediyor. 25. hafta oynadik ve 13 hafta kaldi. Ortada 39 puan var. Çok seyleri degistirir. Bugüne kadar nasil geldiysek ayni ciddiyetle devam edecegiz. Sadece bir maç kazandik. Çok önemli bir rakip ile oynadik. Önemli bir 3 puan kazandik. Maç maç yolumuza devam edecegiz. 22 Mayis geldiginde ipi gögüslersek o zaman çok farkli seyler konusuruz. Konyaspor’un, Alanyaspor’un, Hatayspor’un ve Basaksehir’in ortaya koyduklari performanstan Türk futbolunun çok büyük dersler çikarmasi lazim."

"Bu bir ekip isidir"

Ahmet Agaoglu, bugünkü basarinin bir ekip isi oldugunu aktararak, "Bunu kimseyle sinirlayamayiz. Bu bir ekip isidir. Bu bir takim çalismasi. Bütün hesaplarimizi, kitaplarimizi en ince hesaplarina kadar degerlendiriyoruz. Hem ekonomik hem fazla verim alacagimiz oyunculara yöneldik. Bunun için bir sinirlama yaparsaniz hayatinizin hatasini yaparsiniz. Bu bir ekip isidir. Bunu henüz bir basari olarak degerlendirmiyorum. Iyi gidiyoruz. Bir planlamamiz var. Hiç kimse ’bu isi en iyi ben biliyorum’ demiyor. Bilen, bilmeyene yardim ediyor. En önemli unsurlardan biri de bütçe planlamasidir. Herkesin iyi niyetle çalismasi neticesinde bu noktaya geldik" ifadelerini kullandi.

"Nwakaeme kendini gelistiriyor"

Nwakaeme’nin sözlesmesiyle ilgili yöneltilen soruya ise Agaoglu, "Nwakaeme her geçen gün kendini gelistiriyor. Ikinci golde yaptigi asist dünyada herhalde esine benzerine rastlanmamistir. Çok uzun sürede jeneriklerde kalacak bir performans ortaya koydu" yanitini verdi.

Müsabaka sirasinda kalp krizi geçirerek hayatini kaybeden Trabzonsporlu taraftar Eyüp Yusuf’a da deginen Agaoglu, "Trabzonspor taraftari çok farkli bir taraftar. Takimi için canini hiçe sayanlarin olusturmus oldugu bir taraftar kitlemiz var. Hayatini kaybeden kardesimize Allahtan rahmet diliyorum. Galibiyeti gölgede birakti. Üzüntümüz büyük" dedi.

Kaynak: İHA