Abdullah Avci Açiklamasi 'Sampiyonlugun Isigi Piril Piril Parliyor'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, sampiyonlugun isiginin piril piril parladigini belirterek, "Hafta hafa gidecegiz. Konyaspor galibiyetini cebimize koyduk" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasinda 2-1 kazandiklari Konyaspor maçinin ardindan düzenledigi basin toplantisinda hayatini kaybeden taraftara bassagligi dileyerek sözlerine basladi.

Avci, "Maçin ilk yarisinda bir taraftarimiz heyecandan hayatini kaybetmis. Hem taraftarimiza hem ailesine bas sagligi diliyorum. Üzücü bir durum. Bu duyguyu çok yogun yasayan bir sehirdeyiz. Umarim kazandikça bu dengeler biraz daha oturur. Trabzonspor’un neden burada oldugunu, bu kadar puan farkina ragmen dominant oyununa devam etmek istedigini, taraftarin önünde bu baskin oyununu oynamasi gerektigini aslinda maça çikarken bunu düsünüyorduk. Iyi ve organize olan bir takima karsi bunu yapmak istedik. Bekleyen takimdan oynayan takima dönen bir Konyaspor var. Hem kendi birinci bölgesinde hem ikinci bölgesinde planlari var. Rakip arkasinda en fazla kosu yapan bir geçisi bugün uygulamak istediler. Biz hem oyuncu kalitemiz hem oyun organizasyonumuzla bunun hepsini hem savunmada hem hücumda neler yapabilecegimizi çalistik. Hafta çok iyi geçmisti. 12’nci oyuncuyla, taraftarimizin verdigi destekle beraber oyunun ilk 20 dakikasinda dominant ve baskili bir oyun oynadilar ve rakibi hataya zorladilar. 1-0 içeri girdik. Maçin genelinde aslinda daha önce koparabilmemiz için biraz daha duygularimizi dengelememiz lazim. Özellikle bizim gibi bir takimiz 1-0’dan sonra yani 2’den 3’e geçtikten sonra çabuk erken final pasi veya top kayiplari, yüksek nabizda gidip gelmek her takimi ve bizi de bu anlamda yorar. Biz ne zaman topa sahip olup üçüncü bölgede atak sonuçlandirdigimiz zaman veya kaybettigimiz yerde baski yapip tekrar aldigimizda oyunu daha saglikli oynama, ikiyi üçü bulma durumumuz vardi. Bugün o kayiplari biraz fazla yaptik. Sonlara dogru rakibin duran topun devaminda gol atti ama hem savunmayi dogru yaptik, hem hücumda dogru aksiyonlar yaptik. Özellikle top kayiplarinin disinda güzel bir haftada, 25’inci haftada güzel bir galibiyet oldu" açiklamasinda bulundu.

"Sampiyonlugun isigi piril piril parliyor"

Trabzon sevdalilarina bu galibiyeti armagan ettigini belirten Avci, "Bu sene ‘Iyi ki Trabzonspor var’ dedirtmek bizim için çok önemliydi. Her taraftardan bunun dönüsünü aliyoruz. Bunlar beni de son derece mutlu ediyor. Sampiyonlugun isigi piril piril parliyor. 13 hafta var, hafta hafta gidecegiz. Bunu cebimize koyduk. Pazar günkü maça hem zihinsel hem fiziksel en iyi sekilde hazirlanmak istiyoruz. Rakibi de bu sene ve geçen seneden beri çikisi için tebrik ediyorum” diye konustu.



"Her zaman daha iyisini yapmak için çalisacagiz"

Kamuoyundaki erken sampiyonluk degerlendirmelerini yorumlayan Avci, “Onlarin çok gerçekçi konusmalar olmadigini düsünüyorum. Bu oyun her zaman daha iyisini yapman gerektiren bir oyundur. Trabzonspor bu sene bu oyunu hep daha iyi yapacak, rekorlar kiracak, daha iyi oyunlar oynamasi lazim. Istatistikleri rekorlari kirsin, daha fazla puan alsin. Bugün devre arasinda girerken çok puan farki da varken ona göre transferler de yaptik. Her seferinde Trabzonspor’da bir fazlasini isteyecek, ben de isteyecegim, oyuncu sahanin içinde isteyecek. Bunu psikolojik üstünlük de diyebilirsiniz, puan farki da, dominant oyun da. Hepsi bir arada harika bir sezon geçiriyoruz. Umarim herkes bunu taraftarimiz da sehir de bunu keyfini çikartsin” ifadelerini kullandi.

Nwakaeme’nin performansi ve maçtaki asistini degerlendiren Avci, “Benim oyuncum olarak, sevimli bir çocuk olarak bakiyorum. Bunlarin yapabilirligini her zaman göstermis bir oyuncu. Bunlarin sayisinin daha çogalmasini istiyoruz ve onu seviyoruz” diye konustu.



Basaksehir’den transfer edilen Edin Visca’nin takimdaki yerini degerlendiren Avci, “Trabzonspor büyük kulüptür. Trabzonspor yarisir ve oldugu her yerde yaris vardir. Bu deneyimlerle Edin Visca transferini 11 sene evvel Türkiye’ye getiren teknik adamim. O günden beri de iletisimim devam ediyordu. Onun konforlu alandan çikmasini rica ettim, Basaksehir’den ricada bulundum. O da burada olmaktan son derece mutlu. Sampiyonluk kalitesi yüksek oyuncularla daha rahat oluyor. Visca bütün takimin gelmesini istedigi, futbolcularin ‘Hocam ne olur al’ dedigi bir oyuncuydu” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA