Trabzonspor Ile Konyaspor 42. Randevuda

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasinda karsilasacak olan Trabzonspor ile Konyaspor, yarinki müsabakayla birbirlerine 42. kez rakip olacak.

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasinda en yakin takipçisi Konyaspor’u agirlayacak. Medical Park Stadyumunda saat 19.00’da baslayacak karsilasmayi hakem Mete Kalkavan yönetecek. Bir maç eksigi bulunan Konyaspor’un 48 puani bulunurken, bordo-mavililer ise 57 puan ile liderligini sürdürüyor.

Iki takim arasinda geride kalan 41 lig maçinda Karadeniz temsilcisinin galibiyetlerde 20’ye 10 üstünlügü bulunuyor. 11 müsabakada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrildi. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 64 kez rakip fileleri havalandirirken, kalesinde 47 gol gördü.

Trabzon’daki maçlar

Trabzon’da oynanan 20 karsilasmanin 13’ünden Trabzonspor galip ayrildi. 6 karsilasma konuk takimin üstünlügü ile sona ererken, 1 mücadele de berabere bitti. Ligin ilk yarisinda Konya’da oynanan karsilasma 2-2 sonuçlanmisti.

Trabzonspor, evinde 18 maçtir yenilmiyor

Trabzonspor, sahasinda 18 maçtir kaybetmiyor. Taraftari önünde son yenilgisini 8 Mart 2021’de Alanyaspor karsisinda 3-1’lik skorla alan bordo-mavililer, bu karsilasmanin ardindan evinde oynadigi 18 maçta 12 galibiyet ve 6 beraberlik elde etti.

Peres cezali

Trabzonspor’da kirmizi kart cezalisi Peres yarinki karsilasmada forma giyemeyecek. Bordo-mavili ekipte zorlu mücadele öncesinde Ugurcan Çakir, Siopis, Bakasetas ve Djaniny sari kart sinirinda bulunuyor.

Kaynak: İHA