Domenec Torrent Açiklamasi 'Bu Sene Asagida Kalma Gibi Problemlerle Yüzlesmemek Için Bu Durumdan Birlikte Çikmamiz Lazim'

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Kayserispor maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Normal sartlarda kazanmamiz gereken bir maçti" dedi. Torrent, sari-kirmizili kulübün ihtiyaci olan seyin sakinlik oldugunu vurgulayarak, "Bu sene asagida kalma gibi problemlerle yüzlesmemek için bu durumdan birlikte çikmamiz lazim" diye konustu.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasinda Galatasaray evinde karsilastigi Kayserispor ile 1-1 berabere kaldi. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, "Kaleyi bulan 26 sutumuz var. 7 tane çok net firsatimiz vardi. 13 tane korner var. Onlar 1 firsat yakaladilar. Gole çevirdiler. Berabere kaldik. Normalde bu maçin sonucu 3-1 bitmeliydi. 3-1 bitse ne olurdu diye konusacak olursak takim mutlu olurdu, herkes mutlu olurdu. Hiçbir zaman maçta neler oldugu analiz edilmiyor. Sadece sonuç. Ikinci yari neler oldu. Biz özellikle çalismistik, iki bek ileriye çikmamali diye. Bu tarzdan gol yedik. Bu hata ile gol atildi. Fakat daha fazla firsat bulamadilar. Bence özellikle ikinci yari takim kazanmayi fazlasiyla hak etti. Ilk yarida 15 dakika iyi basladigimizi düsünüyorum. 30 dakikayi onlara hediye etik. 30 dakika topa sahip oldugumuzda hücum etmek yerine geri çekildik. Neden? Topun arkasinda 7 oyuncumuz vardi. Ileriye dogru pas açimiz yoktu. Devre asinda bunu düzelttik. Neden düzgün hücum yapamiyoruz diye konustuk. Ikinci yarida Galatasaray rakibine karsi çok üstündü. Normal sartlarda kazanmamiz gereken bir maçti" diye konustu.

Oyuncu degisikliklerin kendileri için iyi oldugunu söyleyen Torrent, "Degisiklikler bazen iyi sonuç getirebilir, bazen de kötü sonuç getirebilir. Maç bitene kadar bilemiyoruz. Birçok oyuncu ile firsatlar yakaladik. Onlarin kalecisi de büyük kurtarislar yapti. Bu futbolun bir parçasi. Kötü sut attiklari bir firsattan bize gol attilar. Bu kadar net. Degisim bizim isimize yaradi. Biz oyunculari seçerken antrenmanda gördügümüz için onun üzerinden seçim yapiyoruz" seklinde konustu.



"Kulübün ihtiyaci olan sey sakinlik"

Alinan sonuçlardan dolayi baskinin oyuncularinda oldugunu ifade eden Domenec Torrent, "Bugünkü maçta oldugu gibi oyuncular üzerindeki baskiyi aslinda birçok firsat elde ettigimiz halde sadece 1 gol atabilmemizle görebiliyorsunuz net bir sekilde. En çok bu durumu düzeltmeyi onlar istiyorlar. Taraftarlari anlayabiliyorum. Islik çaldiklari zaman oyuncular herkese çaliyor. Maç bittikten sonra çalabilirsiniz. Taylan, Berkan gibi 30. dakikada zaten üzerlerinde baski var, yardimci olmuyor böyle seyler. Bu durumdan çikabilmemizin tek yolu takimi desteklemesiyle, o sekilde kurtulabiliriz. Onlar bizi destekledigi zaman 12 kisi gibi oynuyoruz. Veriler veri olarak kaliyor. Trabzonspor maçini da bu maçi da net bir sekilde kazanabilirdik. Antrenör olarak bir adim daha ileri gitmek zorundayim. Trabzonspor maçinda mesela ne kadar oynayabildi, ne kadar sonuca odakli oynadi. Bunu birkaç kere söyledim. Galatasaray iyi bir yönde ilerlemiyordu o yüzden ben buraya geldim. Yoksa ayni kisi devam ederdi. 13. sira civarindaydi sanirim biz geldigimizde. Kimse memnun degil oldugumuz yerden. Ben de memnun degilim. Benim hayatim boyunca hiç basima gelememisti. Kendim ve ekibime güveniyorum. Oyunculara da güveniyorum. Ne kadar iyi çalistiklarini görüyorum. Durumdan ne kadar kaygili olduklarini görüyorum. Bizim disarida olan seylerden kendimizi izole etmemiz, olabildigince zorlamamiz ve kazanmaya çalismamiz gerekiyor. Bu sene tipik bir sene degil Galatasaray için. Ben geldigimde de bulundugu pozisyon belliydi. Ikinci lig seviyesindeki bir takim bizi eledi. Kulübün ihtiyaci olan sey sakinlik. Isliklamak, yönetime karsi elestirmek bize yardimci olmuyor. Biliyorum Galatasaray taraftari sevkli, sonuna kadar gider. Ben diger takimlarimda alisik oldugum sey aslinda. Maç bittiginde yönetimi, antrenörleri, oyunculari elestirebilirler. Bu durumdan hep birlikte çikacagiz. Kendi basimiza bu durumdan çikamayiz. Bu sene asagida kalma gibi problemlerle yüzlesmemek için bu durumdan birlikte çikmamiz lazim. Galatasaray’i degistirmemiz gerekiyor. Benimle de olur, baska bir hocayla da olur ayni sey. Ben burada uzun zaman kalmak çok isterim. Anliyorum ki antrenörler sonuçlarla belli oluyor. Ilk günümde çok garip sey oldu. Ekibime dedim ki, ’Bu kulüpte uzun vakit geçirebiliriz’. Çünkü bana verdikleri his gerçekten iyi, ayni seylere odaklandigimizi düsünüyorum. Ben Türk degilim, Katalan’im. Ama Galatasaray’i, benim olarak hissediyorum. O yüzden taraftarlarin kaygilandirdigi gibi beni de kaygilandiriyor. Net bir sekilde bu maçi kazanabilirdik. Topun içeriye girip, girmemesi ne kadar fark yapiyor. 2-3 tane net golü kaleci kurtardi. Ama berabere kaldik. Gerçek bu. Ama hak ettigimiz sey kazanmakti" degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA