Önder Karaveli Açiklamasi 'Maçin Finalini Iyi Yaptik'

Göztepe’yi penalti atislari sonucunda eleyen Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli maçin ardindan konustu. Maçin finalini iyi yaptiklarini ifade eden Karaveli, takim olarak savunmada iyi durduklarini ancak hücumda da etkili olmalari gerektiklerini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupasi Son 16 Turu mücadelesinde Göztepe’yi normal süresi ve uzatma dakikalari 0-0 biten maçin ardindan penalti atislari sonucunda 3-1 maglup eden Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Zorlu bir maça çiktiklarini ve finali iyi yaptiklarini söyleyen Karaveli, “Penalti atislariyla tur atladik. Basta bütün oyuncularimi, bütün ekibimizi ve bunun yani sira, bugün bu oyunu sonuna kadar güzellestiren ve oyunun daha iyi oynanmasini saglayan Göztepe’yi de kutluyorum. Bu maçtan önce referans aldigimiz, Göztepe ile ligde oynadigimiz bir maç vardi. Oynadiklari oyunla, bulunduklari siranin örtüsmedigini söylemistim. Beklentimiz ön alan baskisiydi. Ligin rakip sahada en çok top kazanan takimi. Düsündügümüz siddette bir baski olmadi. Hazirliklarimizi buna göre yapmistik. Baski düsündügümüz siddette olmayinca oynama firsatlari da yakaladik. Dogru oyun oldugunu düsünüyorum ilk yarida. Pozisyonlar da bulduk ama bir iki pozisyon da verdik. Kalecimiz bu pozisyonlari bertaraf etti. Josef’in geçen maçtan kalma bir sakatligi vardi. Bugün maça basladi ama devrede Atiba’yla degistirdik. Ikinci yarida oyunun yönünü degistirme konularinda daha iyiydik. Yapilan degisiklikler oldu. Oyuna olumlu yansidigini düsünüyorum. Kalemizde çok pozisyon vermedik. Savunmamizin dikkati iyiydi. Uzatma bölümünde benim adima sevindirici olan su, 4 gün önce maç oynamis bir takimin gösterdigi reaksiyon harikaydi. Fiziksel olarak oyundan kopmadik. Oyun aktikça rakip alanda daha çok olduk. Maçin geneline göre son 30 dakika, 90 dakikadaki kadar pozisyon bulduk. Vuruslar dogru olmadi. Penaltilara gittiginde, Antalyaspor ile oynadigimiz finalde de belirledigimiz penalticilarimiz vardi. Ersin de maharetini gösterdi. Kupayi kaldirana kadar devam etmek istiyoruz” diye konustu.



“Bu savunmayi degerli kilacak olan nokta gol atmak”

80. dakikada oyundan çikarken isliklanan Oguzhan Özyakup’la oyundan çiktigi anda konustugunu ve Oguzhan’in oyunda kaldigi sürede istedikleri birçok seyi yapmaya çalistigini ifade eden Önder Karaveli, “Daha da iyilerini yapacaktir” dedi.

Son 5 maçta yalnizca 1 gol yenmesi hakkinda da konusan Besiktas Teknik Direktörü Önder Karaveli, “Bizim adimiza sevindirici bir durum 5 maçta 1 gol yemek ama bunu degerli kilacak sey gol atmak. Gol atarsak, yemedigimiz oyunlar çok daha degerli oluyor. Bunu ligde düsündügümüzde bizim için 3 puan demek. Bu takim savunmasi ve kalecimizin her geçen gün gelismesiyle ilgili bir durum. Ben kendi adima bu duruma çok seviniyorum. Umarim bunu devam ettirebiliriz ve umarim buldugumuz gol pozisyonlarini daha iyi kullanarak skorlari ve sonuçlari daha keyifli hale getiririz” diye konustu.



“Pjanic son maçlarda gol pozisyonlarinin içinde oluyor”

Penalti atislari öncesinde futbolcularina tesekkür ettigini sözlerine ekleyen Önder Karaveli, “Oyundaki durumlari beni memnun etti. Sonrasinda da birbirlerine inanmalarini ve bunu daha önce yaptiklarini, bugün de tekrar edebileceklerini söyledim. Ersin de duymus bunu. Oyuncularimiz da penalti atislarini iyi kullandilar ve galibiyet de geldi” dedi.

Pjanic’in hücuma destek veremedigi yönündeki soruyu da yanitlayan Karaveli, “Hücuma uzak kaldigina çok katildigimi söyleyemem. Kaleciniz bile dogru pasi verirse hücumu sekillendirir. Pjanic ise çok geride degil. Hücum hattiyla Pjanic arasindaki bloga sokmak istedigimiz oyuncularimiz var. Oyunu planlama ve organize etmede Pjanic’i de kullaniyoruz. Zaman zaman onun yanindaki partnerlerini de kullaniyoruz. Bugün de Josef ve Atiba’ydi bu isimler. Dogru opsiyonlari kullanirsaniz, Pjanic rakip yari alanda da topu kullanmaya baslar. Son maçlarda Pjanic’in son gol pozisyonu içinde oldugunu da görüyoruz. Antalyaspor maçinda da son bölümde yakaladi bunu, bugün de yakaladi” diyerek devam etti. Karaveli son olarak Türkiye Kupasi’nda çok degerli 8 takim kaldigini ve yarin çekilecek olan kura çekiminde her takima basarilar diledigini ifade etti.

Kaynak: İHA