Eren Bulut Açiklamasi 'Hedefim Ampute Milli Takiminda Oynamak'

Amasya’da geçirdigi tren kazasinda sag ayagini kaybeden genç futbolcu Eren Bulut, tedavisinin ardindan koltuk degnekleriyle yürümeye basladi. Milli takim seçmelerine hazirlanirken yasadigi talihsiz kaza sonrasindaki yeni hedefi ampute milli takiminda oynamak.

Besiktas Teknik Direktörü Önder Karaveli ve örnek aldigi futbolcu Josef de Souza’dan Eren’e forma destegi geldi. Brezilyali yildizin imzaladigi 5 numarali Besiktas formasi 15 yasindaki futbolcunun Amasya’daki evine ulasti. Gönül verdigi siyah-beyazli renklerden gelen anlamli mesaj zor gününde sevinç kaynagi olan genç futbolcu kartal pençesi hareketiyle mutlulugunu gösterdi.

Amatör olarak Amasya Il Özel Idarespor’da futbol oynayip milli takim seçmelerine katilmayi hedefleyen Eren, 14 Ocak’ta talihsiz bir tren kazasi geçirdi. Antrenmana giderken dengesini kaybederek tren raylarina düstü. Tren ile ray arasina sikisan sag ayagini kaybetti.

Hastanedeki tedavisinin ardindan evinde istirahat eden Eren’e Besiktas Teknik Direktörü Önder Karaveli bir video mesaj gönderdi. Geçmis olsun dileklerini ileten Karaveli ayrica ziyaret sözü verdi. Formasini imzalayip Amasya’ya gönderen Josef de Souza’da Türkçe ‘geçmis olsun’ sözüyle genç futbolcuya moral verdi. Bu destek Eren’e büyük mutluluk yasatti. Yasadigi talihsiz kaza sonrasinda koltuk degneklerinin destegiyle adimlar atarken protezle yeniden ayaga kalkacagina inanan Bulut, “Simdiki hedefim yilmadan yoluma devam ederek ampute milli takiminda oynamak” dedi.

Ailesinin moral desteginin en büyük gücü oldugunu vurgulayan Bulut, kazanin ilk anindan bugüne kadar yanlarinda olan Gençlik ve Spor Bakanligi Rehberlik ve Denetim Baskani Hasan Davulcu’ya da sükran duydugunu belirtti.

Lise egitimini sürdürecek genç futbolcunun teknik direktörü Rasim Tufanoglu da destek mesajinin yani sira milli takim formasi gönderen Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Nihat Özdemir’e tesekkür etti. Tufanoglu, Ampute Mili Takimi Teknik Direktörü Osman Çakmak’in dikkatini çekecek basarili oyuncusunun dünya sampiyonu takimina golleriyle güç katacagina inandigini söyledi.

Kaynak: İHA