Sporun Yildizlarina Ödül

Spora ve sporcuya destegini her geçen gün artirarak sürdüren Büyüksehir Belediyesi, 2021 yilinda ulusal ve uluslararasi turnuvalardaki farkli branslarda Bursa’yi temsil ederek derece elde eden 34 sporcu ile 24 antrenörü düzenlenen törenle ödüllendirdi.

Bursa’da gençleri merkeze alan projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Büyüksehir Belediyesi, gençlik ve spor hizmetlerine yaptigi yatirimlarinin karsiligini görmeye devam ediyor. Gençlerin en az bir spor daliyla mesgul olmasi ve bos vakitlerini spor yaparak geçirebilmeleri adina projeler gelistiren Büyüksehir Belediyesi, spor kulüpleri ile sporculara destegini her alanda sürdürüyor. Büyüksehir Belediyesi, son olarak belediye meclisinde alinan karar dogrultusunda 2021 yili içerisinde düzenlenen ulusal ve uluslararasi turnuvalarda Bursa’yi temsil ederek derece elde eden sporcu ve antrenörleri ödüllendirdi. Atletizm, atletizm (paralimpik), basketbol, bilek güresi, bocce, eskrim, futsal, goalball, güres, halter, karate, kickboks, okçuluk, oryantiring, satranç ve taekwondo branslarinda mücadele eden 34 sporcu ile 24 antrenör, toplam 525 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Merinos AKKM’deki törene Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in yani sira AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Vali Yardimcisi Halil Serdar Cevheroglu, AK Parti Il Baskani Davut Gürkan, Gençlik ve Spor Il Müdürü Salih Basparmak, Büyüksehir Belediyespor Kulübü Baskani Gökhan Dinçer, spor federasyonlarinin yetkilileri, belediye yöneticileri ve çok sayida sporcu katildi.

“Yeni olimpiyat dereceleri bekliyoruz”

Törende konusan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa’yi çok sevdiklerini ve sehre deger verdiklerini söyledi.

Bir sehrin özellikli olmasinda sporun büyük payi oydugunu belirten Baskan Alinur Aktas, sporun ‘dil, din, irk ayrimi yapmaksizin’ insanlari bir araya getiren en önemli olgu oldugunu ifade etti.

Büyüksehir Belediyesi’nin spor konusunda iddiali oldugunu dile getiren Baskan Aktas, futbol haricindeki 22 farkli bransta 52 binden fazla lisansli sporcunun sehri basariyla temsil ettigini söyledi.

Her evden spor potansiyeli olan gençlere Büyüksehir Belediyespor’un talip oldugunu belirten Baskan Aktas, “Bir taraftan spor salonlari ve sahalarin sayilarini artirirken, diger taraftan lisansli sporcu sayimizi da artiriyoruz. Sporu tabana yayma ve altyapiyi güçlendirme çalismalarinin neticelerini aliyoruz. Hatice Kübra Ilgün, Bursa’nin yetistirdigi bir evladimiz. Bursa’ya ilk olimpiyat madalyasini getirmeyi basardi. Kendisinden olimpiyat sampiyonlugu bekliyorum. Sözünü de aldim. Ailesi ve antrenörüne ‘emeklerinden dolayi’ tesekkür ediyorum. Kendisinden yeni olimpiyat dereceleri de bekliyoruz” dedi.

525 bin TL ödül

Her sene düzenli olarak yapilan yaz ve kis spor okullarinda saglikli ve sporcu nesiller yetistirildigini anlatan Baskan Aktas, çocuklarin spora yönlendirilmesi noktasinda önemli bir boslugun dolduruldugunu belirtti.

Her gencin en az bir spor ve sanat daliyla ilgilenmesini arzuladiklarini ifade eden Baskan Aktas, farkli ata sporlari söleni, doga sporlari ve turizm günleriyle bu hedefi desteklediklerini söyledi.

2021 yilinda ulusal ve uluslararasi turnuvalarda birçok sporcunun derece elde ederek Bursa’yi gururlandirdigini anlatan Baskan Aktas, “Ortada emek ve heyecan varsa, Büyüksehir belediyesi olarak buna destek olduk. Önümüzdeki günlerde tüm branslarda kulüplerimize yaklasik 2,5 milyon TL destek dagitacagiz. Bir kulüp bünyesinde ne kadar çok alternatif brans varsa, para destegini o kadar artiracagiz. Gençlerimiz bayragimizi göndere çektirdiler, Istiklal Marsimizi okuttular. Bu, her seyin üstünde bir basaridir. Sporcularimiz; olimpik, paralimpik, deaflimpik ve diger spor branslarinda aldiklari uluslararasi basarilar nedeniyle bizleri gururlandirdilar. Farkli branslarda adini göndere tasiyan 34 sporcu ile 24 antrenörümüze, toplamda 525 bin TL ödül veriyoruz” diye konustu.

Bursa’ya 260 milyon TL’lik yatirim

Her seyden önce geçlerin ahlakli, vatanina, milletine, bayragina ve devletine bagli insanlar olmasi gerektigini anlatan Baskan Aktas, yeteneklerin sehrin ve ülkenin menfaatleri için kullanilmasi yönünde tüm destegin saglanacagini açikladi.

Bursa’nin spor sehri oldugunu belirten Baskan Aktas, “Yapilani takdir etmenin yeni basarilara kapi açacagina inaniyorum. Yeni Hatice’leri hep beraber agirlayacagiz. Sehrimizi dünyaya hep beraber tanitacagiz. Yakin zamanda Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu Bursa’ya gelecek. Büyüksehir Belediyesi’nin katkilariyla 260 milyon TL’lik yatirimlara start verecegiz. Bu yatirimlarla, daha fazla basarili sporcuyu sehrimizde agirlayacagiz. Sporcularimizi ve onlari yetistiren antrenörlerimizi yürekten kutluyorum” seklinde konustu.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, turnuvalarda basari elde eden sporculari, onlara emek harcayan aileleri ve antrenörleri tebrik etti. Olimpiyatlarda bronz madalya kazanan Hatice Kübra Ilgün’ü ayrica kutlayan Ala, gençlerin basarilariyla Bursa ve Türkiye’ye katki sundugunu belirtti.

Spora ve sporcuya her daim destek olan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ile ekibini kutlayan Ala, gençlerin önünü açacak katkilarin bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da sunulacagina inandigini dile getirdi.

Tokyo Olimpiyatlari’nda 57 kiloda bronz madalya kazanmayi basaran ve Bursa’ya ilk defa olimpiyat madalyasi kazandirarak sehrin spor tarihine geçen Büyüksehir Belediyespor Sporcusu-Milli Tekvandocu Hatice Kübra Ilgün, gecenin düzenlenmesinden duydugu mutlulugu dile getirerek, desteklerinden dolayi Baskan Alinur Aktas’a tesekkür etti. Olimpiyatlarda Türkiye ve Bursa’ya madalya kazandirdigi için gururlu oldugunu anlatan Ilgün, “Olimpiyatlara gitmeden önce, Belediye Baskanimiz Alinur Aktas’a söz vermistim. Bronz madalya kazaninca buruk sevinç yasadim ama olimpiyatlar zor platform. Bursa’dan çok sayida olimpiyat madalyasi kazanan sporcu çikacagina inaniyorum. Insallah 2024 Paris Olimpiyatlari’nda ülkeme altin madalya kazandiracagim. Benden sonra, daha güzel basarilar alacak sporcular da çikacaktir” ifadelerini kullandi.

2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunlari’nda sampiyon olarak tarih yazan Down Sendromlular Futsal Milli Takimi adina konusan Birkan Dikici, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere kendilerine destek olan tüm yönetici ve hocalarina tesekkür etti. Kendilerini tören düzenleyerek ödüllendiren Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a da sükranlarini sunan Dikici, yeni basarilarin sözünü verdi.

Konusmalarin ardindan Baskan Aktas ve protokol üyeleri tarafindan, sporcular ile antrenörlere ödülleri tek tek takdim edildi. Tören, protokol ve sporcularin toplu fotograf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: İHA