Hirvatistan, Yari Final Biletini Penaltilarda Aldi

FIFA 2022 Dünya Kupasi Çeyrek Final müsabakasinda Hirvatistan, Brezilya’yi penaltilarda 4-2 maglup ederek yari finale yükseldi.

Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupasi’nda çeyrek final müsabakalari oynanirken, Brezilya, Hirvatistan ile karsi karsiya geldi. Ilk yarisi 0-0 tamamlanan müsabakanin ikinci yarisinda da gol sesi çikmadi. Uzatmalara giden karsilasmada ilk uzatma devresinde Brezilya, Neymar ile golü buldu. Uzatmalarin ikinci yarisinda 107. dakikada Hirvatistan da, Petkovic ile golü bularak durumu 1-1’e getirdi. Uzatmalarda esitlik bozulmazken, müsabaka penalti atislarina gitti. Penalti atislarinda ise Sambacilarda Rodrygo, Brezilya’nin ilk penalti atisinda kaleci Livakovic’i geçemedi. Marquinhos da attigi penalti vurusunda top direkten dönünce Hirvatistan 4-2 kazanarak yari final biletini almis oldu.

Neymar attigi gol ile tarihe geçti

Maçin 105+1. dakikasinda takimini öne geçiren golü kaydeden Brezilyali yildiz Neymar, milli takim formasiyla 77. golüne ulasti. Neymar, kaydettigi bu gol ile Brezilya formasi ile 77 golü bulunan Brezilya efsanesi Pele’nin rekorunu da egale etmis oldu.

Kaynak: İHA