Göztepe'den TFF'nin Karari Ile Ilgili Açiklama

Göztepe Kulübü, TFF’nin olayli maç hakkinda verdigi karar ile ilgili “Görevi futbol olan bir kurumun böyle ceza açiklamasi futbola takilan bir çelmedir” açiklamasini yapti.

Sari-kirmizili takimin konuyla ilgili yaptigi açiklama su sekilde:

“Spor Toto 1. Ligi’nin 15. haftasinda çikan olaylar nedeniyle yarida kalan Göztepe-Altay maçi için Türkiye Futbol Federasyonu’nun almis oldugu ’’Iki takim da hükmen maglup’’ karari kabul edilemez. Sadece kamuoyunun rahatlatilmasi adina alinan bu kararin emsâli yoktur. Türk futbolunda daha önce çok daha fazla kisinin sahaya girdigi olaylarda bu tarz bir karar verilmemistir. Görevi futbol oynatmak olan kurumun böyle bir ceza açiklamasi da futbola takilan bir çelmedir.

Olaylarin ardindan iki kulübün de sag duyulu açiklamalari ve maçi oynama istegi göz ardi edilmistir. Tarihi bir firsati kaçiran Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bu tür cezalarla bir yere varilamadigini görememis ve yine isin kolayina kaçmistir. Ülke futbolunun marka degerini yükseltmek için çalismalar yapan bir kurum, bu karariyla ’Futbol’u cezalandirmistir. 6222 Spor Siddet Yasasi da bu yüzden çikarilmistir. Kulüplere ceza verilerek, ülke gerçeklerinin degistiremeyecegi kabul edilmelidir. Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri, 6222’yi göz önüne alarak hukuka ve hakkaniyete uygun olarak çözümler üretebileceklerini görmeliydi.

Açiklanan cezadaki; ’’müsabakanin olagan akisi içinde oynanmasina ve güvenligin saglanmasina iliskin kurallarin her iki takim taraftarlari tarafindan ihlal edildigi anlasildigindan’’ gerekçesi evrensel hukuk kurallarina aykiridir. Müsabakada taraftarlarimiz degil, kulübümüzle hiçbir iliskisi olmayan ’bir kisi’ sahaya girmis, ardindan yakalanmis ve tutuklanmistir. Olaylarin basindan itibaren Göztepe olarak yapilanlari hiçbir sekilde desteklemedigimizi, onaylamadigimizi belirtmemize ragmen ceza yine kulübümüze kesilmistir. Bu cezayla sadece kulüpler degil, sahada en ufak taskinlik çikarmadan mücadele etmeye çalisan oyuncularin da ’Futbol oynama hakki’ ellerinden alinmistir. Ayrica stadyumdaki kameralar sayesinde olaylari çikaranlarin yakalanip, cezalandirildigi bir durumda verilen seyircisiz oynama cezasi da amaci futbol izlemek olan taraftarlara yapilan haksizliktir. Olaylarin basindan sonuna kadar hiçbir taskinlik çikarmadan tribünde sag duyuyla duran 19 bin Göztepe taraftarina verilen ceza da yillarca ’Futbol taraftarla güzel’ diyenlerin ayibidir. Basta da belirttigimiz gibi Göztepe Spor Kulübü olarak bu karari kabul etmiyoruz. Bundan sonraki süreçte de kulüp olarak hukuk zemininde haklarimizi sonuna kadar savunacagimizi belirtmek isteriz.”

Kaynak: İHA