Luciano Spalletti Açiklamasi 'Antalyaspor'un Nuri Sahin'e Sahip Olmasi Büyük Sans'

2’lik galibiyetle ayrildi. Maç sonunda açiklamalarda bulunan Napoli Teknik Direktörü Luciano Spalletti, Nuri Sahin’in çok iyi bir teknik direktör olacagini belirterek, “Antalyaspor’un Nuri Sahin’e sahip olmasi büyük sans” dedi.

2022 FIFA Dünya Kupasi dolayisiyla liglere verilen arada Antalyaspor’a konuk olan Italyan ekibi Napoli, maçi 3-2’lik skorlar kazandi. Maç sonunda basin mensuplarinin sorularini yanitlayan tecrübeli teknik adam Luciano Spalletti, kadrodaki eksikliklerden dolayi farkli bir taktik kullanmak durumunda kaldiklarini belirterek, “Elimizde bir imkan oldugunu da bu aksam gördük. Aslinda ilk basta kolay gelse de sonradan zorlasti. Bunda etken olarak Nuri Sahin’in payi çok yüksek. Antalyaspor’un Nuri Sahin’e sahip olmasi büyük sans. Çok büyük hoca olacagi ileride kesin. Çok bilgili ve kendisini gösteriyor" seklinde konustu.



“Hazirliklarimiza da son sürat devam edecegiz”

Maçta eski takimlarindan oyunculari görmenin mutlulugunu yasadigini aktaran Spalletti, "Shaktar Donetsk döneminden Luiz Adriano ve Fernando Martins’i görmek beni mutlu etti. Ömer Toprak’i yakindan görmek de. Bizim için enteresan bir maç oldu. Hazirliklarimiza da son sürat devam edecegiz” dedi.



“Bütün imkanlarin sunuldugu bir ortamda antrenmanlar yapiyoruz”

Luciano Spalletti, kamp sirasinda her seyin yolunda oldugunu dile getirerek, "Fiziksel olarak ne yapilmasi gerekiyorsa kamp boyunca onu yapiyoruz. Sezonun ikinci yarisina en hazir halde gelmek için çok güzel bir yerde bütün imkanlarin sunuldugu bir ortamda antrenmanlar yapiyoruz. Kolay bir maç degildi, kaygan bir zemindi teknik oyuncular zorlandi. N’Dombele oyuna girdikten sonra o fizigine ragmen iyi performans sergiledi. Bazen takim halinde zorlandik ve bazi noktalari gelistirmemiz gerekiyordu. Begendim noktalar ise topu hizli çevirmemiz ve neler yapmamiz gerektigini gösterdik" ifadelerini kullandi.

“Dünya Kupasi’na giden oyunculari bekliyoruz”

Dünya Kupasi’na giden oyunculari beklediklerini dile getiren Napoli teknik direktörü Spalletti, "Dünya Kupasina katilan oyuncularimizin hepsi tatildeler. Keyifli bir sekilde dinleniyorlar. Biz sabirsizlikla onlarin bize katilmasini bekliyoruz. Kucak dolusu sevgiyle onlari karsilayacagiz" ifadelerini kullandi.

Türkiye’de yüksek kalitede oyunun oldugunu belirten Spalletti, "Bu kadar yüksek seviyede kaliteli futbol varsa Italya’dan gelen hocalarin da burada oldugunu hatirlatmak lazim. Çok yüksek seviyede bir futbol var burada. Farioli, Pirlo gibi, Montella gibi isimler Türkiye’ye geliyorsa bu tesadüf degil. Bu kaliteyi buradaki futbolcularla gösterebileceklerine inandiklari için. Montella da beni ziyarete geldi ve Türk futbolundan övgüyle bahsetti. Avrupa futboluna kiyasla sahada bazi anlarda ne kadar güzel top çevirdiklerini gösterdiler" dedi.



“Türkiye’den çok fazla futbolcu alinabilegini gördük”

Sadece Eljif Elmas, Kim Min-Jae’yi degil Türkiye’den çok fazla futbolcu alabileceklerinin farkinda olduklarini belirten Spalletti, "Buradan neden baska futbolcular gelmesin. Aslinda söyle söyleyeyim, çok kaliteli futbolcularin oldugunu biliyoruz. Isimleri vermeyecegim ki isimleri bizde kalsin, olursa ki bizden baskasi almasin o oyunculari" seklinde konustu.

Kaynak: İHA