Farioli Açiklamasi 'Daha Fazla Puan Toplayacagiz, Takimima Güveniyorum'

Fenerbahçe’ye karsi hazirlik maçinda 4-2 maglup olan Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli, “Bazi zorluklar oluyor. Bizde bunlara karsi mücadele etmek çalisiyoruz. Lig uzun bir süreç bence geri gelecegiz. Daha fazla puan toplayacagiz, takimima güveniyorum” dedi.

Dünya Kupasi nedeniyle Süper Lig’e verilen arada Corendon Alanyasor, hazirlik maçinda Fenerbahçe’yi konuk etti. Ilk yariyi 2-0 geride kapatan Alanyaspor, ikinci yarida 4-0 geriye düstügü maçi 4-2 tamamladi. Maç sonu basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli, kendileri için iyi bir maç oldugunu söyledi.

Oyuncularin hem fiziksel hem de oyun içindeki durumunu görmek adina iyi bir firsat oldugunu belirten Italyan teknik adam, güçlü rakibine karsi oynayabildikleri için mutlu oldugunu söyledi.

Maçin ilk 30 dakikasinda iyi oyun sergilediklerini belirten Teknik Direktör Farioli, “Pozisyonda olusturduk ama son paslarda, pozisyonlarin sonlarinda biraz sorun yasadik ve gole çeviremedik. Bence maçin en sikici yani ikinci yarinin basinda iki gol yememizdi. Bu takim için üzücüydü ama sonrasinda yine toparladik, iki tanede gol bulduk. Mücadelemiz iyiydi. En sevindigim yani da tüm oyuncularimiza dakika verme firsatimiz oldu. Özellikle genç oyuncular için böyle maçlarda süre almak önemli. Bu yüzden mutluyuz” dedi.



“Daha fazla puan toplayacagiz, takimima güveniyorum”

Oyuncularin su ana kadar iyi çalistigini ve sikayette bulunmadigini söyleyen Francesco Farioli, takimin mantalitelerinin en üst seviyede oldugunu ve bu yüzden mutlu oldugunu ifade etti.

Milli takima giden geç katildigini söyleyen Farioli, su ana kadar her seyin iyi gittigini ve memnun oldugunu vurguladi. Lig’de hak ettikleri yerde olduklarini söyleyen Farioli, geriye baktiginda daha çok puan alabileceklerini söyledi.

Yasanan zorluklari göz önünde bulundurulmasi gerektigi vurgusunda bulunan Teknik Direktör Farioli, “Takim çok geç toparlandi, geç hazirlanmaya basladik. Bunlarinda normal oldugunu düsünüyorum. Kulüp yönetiminde oyunculara kadar, bende herkes bunun farkinda. Bazi zorluklar oluyor. Bizde bunlara karsi mücadele etmek çalisiyoruz. Lig uzun bir süreç bence geri gelecegiz. Daha fazla puan toplayacagiz, takimima güveniyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA