Annesi Kendisini Korusun Diye Gönderdi, Uluslararasi Sampiyon Olup Döndü

Basta Özgecan Aslan cinayeti ve kadina yönelik siddet vakalarinin artisindan endiselenen annesinin 7 yasindayken muaythai sporuna yönlendirdigi Aysegül Yildiz, 6 yildir basaridan basariya kosup önce Avrupa, ardindan uluslararasi kupada birincilik elde etti. Son sampiyonlugunu kolu çikmis vaziyette kazanan Aysegül, ailesinin gurur kaynagi oldu.

Kadina yönelik siddet olaylarinin artmasi ve son olarak Özgecan Aslan cinayetinin ardindan üzülen Songül Yildiz, kizi Aysegül Ecrin Yildiz’i 7 yasindayken kendini savunmasi için muaythai sporuna yönlendirdi. Su an 13 yasinda olan Aysegül Ecrin Yildiz, önce Türkiye ikinciligi, ardindan 2019 yilinda Avrupa birinciligi elde etti. Pandemi döneminde ara vermeden antrenmanlarina devam eden Aysegül, son olarak Antalya’da 33 ülkeden 750 sporcunun katildigi Uluslararasi Antalya Muaythai Açik Kupasi’nda üç rakibini devirerek altin madalya kazandi.

“Kolum çikmis ama haberim yoktu”

2017 yilinda muaythaiye sadece kendini savunmak için basladigini anlatan Aysegül, girdigi müsabakalari kazandikça özgüveninin arttigini ve ardindan basarinin geldigini söyledi.

2019’daki Avrupa Sampiyonlugu sonrasi uluslararasi sampiyonlukla ikinci kez sampiyon olmanin mutlulugunu yasattigini ifade eden Yildiz, “Son turnuva çok yorucu geçti. Kolum çikmis ve haberim olmadan çiktigim maçlari kazandim. Çok mutlu hissediyorum” dedi.



“Özgüvenim oldugu için geç saatte de disari çikabiliyorum”

Genç bir kizin kendisini savunmasinin oldukça önemli olduguna vurgu yapan Aysegül, “Üniversiteye gitme planim var. Babam polis ve baska bir sehre tayini çikinca ben tek kalacagim. Su an üniversitede okuyan ve kendini savunmayi henüz bilmeyen kizlar, korktuklari için aksam saatlerinde disari çikamiyor. Ama ben o özgüveni kendimde hissettigim için geç saatte bile disari çikabilirim. Bu sporu yaptigim için mutluyum” diye konustu.



“Aklima Özgecan geliyor”

Sampiyonada tekme ve yumruklari atarken aklina Özgecan Aslan ve siddet magduru diger kadinlarin geldigini aktaran Aysegül, “Bu spora baslama sebebim o zaten” ifadesini kullandi.

Okuldaki arkadaslarinin sürekli kendisine ’muaythaici’ dedigini de sözlerine ekleyen sampiyon, “Biraz buna sinir oluyorum. Onlarin da baslayabilecegini söylüyorum” seklinde konustu.



“Sampiyon olacagi hiç aklima gelmiyordu”

Kizini kendisini savunabilmesi için muaythai sporuna yazdirdigini anlatan anne Songül Yildiz, “Sampiyon olacagi hiç aklima gelmiyordu. Gurur duyuyorum

kizimla. Onu bir dünya sampiyonu olarak görmek istiyorum. Bütün kiz çocuklarinin da böyle bir spora faydalanmalarini isterim” ifadelerini kullandi.

“O, gelecegin sporcularindan birisi”

Uluslararasi Antalya Muaythai Açik Kupasi’nda 33 ülkeden 750 sporcunun yaristigini, Türkiye’nin takim olarak 60 altin madalya alarak sampiyonayi birinci sirada tamamladigini belirten Türkiye Muaythai Federasyonu Milli Takimlar Basantrenörü Yasin Urlu, Aysegül’ün üç rakibini geçerek altin madalyaya ulastigini söyledi.

Urlu, “Aysegül, küçük yastan bu yana benim yanimda. 2019 yilinda da Avrupa Kupasi’ni aldi. Büyük bir basariydi bu. Araya pandemi girdigi sirada biz Aysegül ile daha çok ilgilenmeye basladik. Çünkü o gelecegin sporcularindan birisi. Bu yil da favori Aysegül’dü. Bizi mahcup etmedi ve altin madalyayi aldi” açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA