Okan Buruk Açiklamasi 'Üzüldügümüz Bir Sonuç Oldu'

Hazirlik maçinda Villarreal’e 4-3 kaybeden Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk maçin ardindan konustu. Üzüldükleri bir sonuç oldugunu söyleyen Buruk, akademi oyuncularinin ise yüzlerini güldürdüklerini ifade etti.

Hazirlik karsilasmasinda Villarreal’i konuk eden Galatasaray, sahadan 4-3’lük maglubiyetle ayrilirken Teknik Direktör Okan Buruk karsilasmanin ardindan sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Buruk, “Oyuna iyi basladigimiz bir maçti. Rakibe baski yaptik. Rakibin kendi sahasinda bekledigi, topun bizde kaldigi bir süreçti. 1-0’dan sonra 2. ve 3. golü çok erken yedik. Oyunun karsiligina baktigimizda kalemize gelen her top gol oldu. Risk almaya basladik ve bu dönemde savunma arkasina atilan toplarla pozisyon verdik. Devre arasina girdigimizde bu bizim için sürpriz bir sonuç olmustu. Taraftarimizin önünde soyunma odasina bu sekilde girmek bizi üzdü. Oyuncularima daha beraber oynayacaklari bir oyun ortaya koymalarini söyledim. 4-3 bitti mücadele. Üzüldügümüz bir sonuç ama maçin sonunda yüzümüzde bir gülümseme de olustu. Akademiden gelen oyuncularimizin sahada olmasi yüzümüzü güldürdü. Kerem’in penaltida topu Baran’a vermesi de bizim için sevindirici. Hepimizi gülümseten bir durum oldu orada. Hazirlik maçi da olsa kazanmak istiyoruz. Oyunculari degisik mevkilerde kullanmak istiyoruz. Ana kadromuzdan çok oyuncumuz yok ama akademiden gelen oyuncularimiz vardi. Bundan sonra da bizimle devam edecek akademi oyuncularimiz olacak” ifadelerini kullandi.

“Baran’dan beklentimiz yüksek”

Maçta sakatlik yasayan Yunus’un durumunun MR’dan sonra belli olacagini söyleyen Buruk, “Yunus’la konustum, MR’a gidecek ve orada daha net belli olacak. Dizinde agri hissetti. Çok net ve ciddi bir agrisi yok ama dizinde agri hissettigini söylüyor. MR’dan sonra net belli olacak. Umarim önemli bir sakatligi yoktur. Bu döneme sanssiz basladik. Insallah kötü bir haber almayiz Yunus’tan” dedi.

Akademi oyuncularindan Baran’in performansi hakkinda da konusan Buruk “Baran’in çok da kolay paslari yoktu aslinda. Hepimizin beklentisinin yüksek oldugu bir oyuncu. Bir önceki maçta ilk 11’de oynamisti, bugün de ikinci yarida sahada oldu. Maçi seyreden birisi belki Baran’i Ispanyol oyuncu gibi görebilir. Topu yönetmesi ve dokunuslari çok iyi. Ofansif bir oyuncudan evrildi Baran. Ikinci yarida pas trafiginde çok iyi isler yapti. Beklentimiz yüksek kendisinden. Insallah bu takim içinde ligde de süre alacak seviyeye gelecektir. Bugünkü oyun bunu net sekilde bize gösterdi” açiklamasini yapti.

“Okan’a tepki gösterilmesi üzücü”

Ilk yarida yedigi goller sonra tribünlerin tepki gösterdigi Okan Kocuk hakkinda da konusan Okan Buruk, “Okan konusu üzücü. Hazirlik maçinda çok erken dakikada protesto edildi. Biz Okan’a hem çok güveniyoruz hem de çok ihtiyacimiz var. Bu tür sanssizliklar olabilir. Her kalecinin basina gelebilir bunlar. Bizim yapacagimiz Okan’a destek olmak. Ben saha içinde destek oldum, taraftara da bunu rica ettim. Ikinci yarida çok da iyiydi. Burada bir meydan okuma da vardi. Ilk yari kötüydü ama ikinci yarida sahaya çikip gerekeni yapti. Insan olarak çok kaliteli birisi ve kaleci olarak da çok iyi isler yapacagina inaniyorum. Sanssiz goller yiyebilir ama önemli olan sahada devam etmek. Taraftarlarimizdan ricam bütün oyuncularimiza destek olmasi. Kendi oyuncunun isliklanmasi bizi üzüyor. Takim iyi oynadiginda destek verdiler. Buraya geldikleri için tesekkür ediyoruz ve oyunculara da destek olmalarini bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA