Nilüfer'den Mükemmel Geri Dönüs

Nilüfer Belediyespor, Sultanlar Ligi 9. hafta maçinda Aydin Büyüksehir Belediyespor’u konuk etti. Bursa temsilcisi, 2-0 geriye düstügü maçta, önemli bir geri dönüse imza atarak rakibini 3-2 yendi.

Misli.com Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Nilüfer Belediyespor Kadin Voleybol Takimi, 9. haftada Aydin Büyüksehir Belediyespor’u agirladi. Cengiz Göllü Voleybol Salonu’ndaki maça Nilüfer Belediyespor, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü sebebiyle “Hayal Edebilirsen, Yapabilirsin!” pankarti ile çikti.

Mücadeleye etkili baslayan Aydin Büyüksehir Belediyespor, maç basinda 5-0’lik seri yakaladi. Bu sonuca müdahale için Nilüfer Belediyespor erken mola aldi. Mola dönüsü rakibini durduran Nilüferli voleybolcular, set ortalarinda rakibini yakalasa da ilk seti 25-21 kaybetti. Ikinci sete de Ege ekibi etkili basladi ve bu seti de 25-21 kazanarak, setlerde 2-0 öne geçti.

Nilüfer Belediyespor, kötü gidisata maçin üçüncü setinde son verdi. Sete baskili baslayan Nilüfer ekibi, file önünde üstünlügü yakaladi ve skoru, 9-4’e getirdi. Karsilasmanin ilerleyen dakikalarinda Nilüfer Belediyespor, rakibinin ataklarina karsilik veremeyince maçta 13-13’lük esitlik saglandi. Konuk ekip, ardindan 20-15 öne geçti. Kiran kirana geçen mücadelede Nilüfer Belediyespor, 6-0’lik seri yakalayarak aradaki farki kapatti ve set sonlarina avantajli girdi. Nilüfer ekibi, bu seti 25-23 alarak setlerde durumu 2-1’e getirdi.

Dördüncü sete 11-3 gibi hizli bir baslangiç yapan Nilüfer’in sultanlari, maç boyunca hem savunma hem atakta istediklerini sahaya yansitti. Nilüfer, bu seti 25-22 kazanarak, müsabakayi tie-break setine tasidi.

Kazananin belli olacagi tie-break setine de Nilüfer Belediyespor, etkili basladi ve saha degisimine 8-5 önde girdi. Saha degisiminden sonrada baskin oyununu sürdüren Nilüfer temsilcisi, bu seti zorlanmadan 15-8 kazanarak maçtan 3-2 galip ayrildi.

Nilüfer Belediyespor, 8 maçta 4. galibiyetini alarak puanini 11’e yükseltti. Ligde bir maç eksigi bulunan Nilüfer Belediyespor, 8. sirada yer aldi. Nilüfer Belediyespor, 7. hafta erteleme maçinda 7 Aralik Çarsamba günü saat 14.00’te, PTT ile Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda karsilasacak.

Kaynak: İHA