Ingiltere, Dünya Kupasi'nda Çeyrek Finalde

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasi’nda Son 16 Turu’nda Ingiltere, Senegal’i 3-0 yenerek adini çeyrek finale yazdirdi.

2022 Dünya Kupasi’nda Son 16 Turu heyecani sürüyor. B Grubu’nu 7 puanla lider tamamlayan Ingiltere, A Grubu ikincisi Senegal ile Al Bayt Stadyumu’nda karsilasirken, mücadelede El Salvadrolu hakem Ivan Cisneros düdük çaldi. Karsilikli ataklarla geçen ilk yarida Ingilizler 38. dakikada 1-0 öne geçti. Bellingham’in pasiyla ceza sahasi içinde topla bulusan Jordan Henderson, düzgün bir vurus yaparak topu filelere gönderdi. Oyun üstünlügünü eline alan Ingiltere’de bu kez 45+3. dakikada kaptan Harry Kane sahneye çikti. Ani gelisen atakta Foden’in pasiyla ceza sahasi içinde topu kontrol eden Kane, düzgün bir vurusla farki 2’ye çikaran golü kaydetti.

57. dakikada Foden bir asiste daha imza atarken, bu kez gol Bukayo Saka’nin ayagindan geldi. Kalan dakikalarda Senegal’e gol izni vermeyen Ingilizler, mücadeleden de 3-0’lik galibiyetle ayrildi. Ingiltere, 10 Aralik’ta oynanacak çeyrek final maçinda Fransa’nin rakibi oldu.

Ingiltere’nin yildiz oyuncusu Harry Kane, Senegal karsisinda attigi golle turnuvadaki ilk golünü kaydetti.

Rusya’da oynanan 2018 Dünya Kupasi’nda 6 gole imza atan Kane, Dünya Kupalarindaki toplam gol sayisini 7’ye çikardi.

Kaynak: İHA