Abdülkerim Bardakci Açiklamasi 'Galatasaray'da Olmak Tarif Edilemez Bir Duygu'

Galatasaray’in defans oyuncusu Abdülkerim Bardakci, sari-kirmizililarda olmanin tarif edilemez bir duygu oldugunu söyleyerek, hedefinin kesinlikle sampiyonluk oldugunu söyledi.

Galatasaray’in defans oyuncusu Abdülkerim Bardakci, transfer sürecinden sonra yasanilanlar, takimdaki hedefler ve FIFA Dünya Kupasi ile ilgili GS TV’ye açiklamalarda bulundu. Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasi nedeniyle liglere verilen arayla ilgili konusan Bardakci, "Son oynadigimiz lig maçinda farkli bir galibiyet aldik. Bizim için ligin hemen devam etmesi daha iyi olabilirdi. Ama herkes dinlendi. Herkes rahatladi. Ailesiyle vakit geçirdi. Herkes kafasini sifirlayip geldi. Bizim için çok iyi olacak" diye konutu.

"Galatasaray’da olmak tarif edilemez bir duygu"

Transfer sürecinden bugüne kadar neler yasandigini anlatan 28 yasindaki futbolcu, "Galatasaray’da olmak her futbolcunun isteyecegi bir sey. Benim için tarif edilemez bir duygu. Gerçekten burada olmaktan ötürü çok mutluyum. Her geçen gün daha iyiyi giden bir performansim var. Bunu da devam ettirmek istiyorum. Tabi alisma süreci oldu. Bir kaç sanssiz, talihsiz anlarim oldu ama çok sag olsun herkes, özellikle Galatasaray taraftari çok bilinçli bir taraftar, arkamda durdu. Çok sag olsunlar. Ben de bu alisma sürecini en kisa sürede atlattigimi düsünüyorum. Insallah bundan sonra daha iyi olacagim" seklinde konustu.

Brezilyali futbolcu Marcao’nun transfer olmasiyla ilgili olarak basarili defans oyuncusu, "Marcao gerçekten kaliteli bir futbolcu ve benim de begendigim bir futbolcu. Su an yerini doldurdugumu düsünmüyorum. Hatta bunun da daha üstüne çikmayi hedefliyorum. Kesinlikle hiçbir sekilde aratmayacagimi düsünüyorum" dedi.



"Nelsson ile çok iyi bir uyumumuz var"

Defanstaki partneri Danimarkali futbolcu Victor Nelsson’un kaliteli bir futbolcu oldugunu belirten Abdülkerim Bardakci, "Zaten Dünya Kupasi’nda oynadigi maçta da çok iyi oynadi. Çok kaliteli bir insan. Bence çok iyi bir uyumumuz var. Birbirimizi tam olarak tamamlayabiliyoruz. Bu uyuma da devam edecegiz" açiklamasinda bulundu.

"Dikkat ettiyseniz gördügüm 2 kirmizi kartta da soke oldum"

Maçlarda gördügü kirmizi kartlarla ilgili yorum yapan 28 yasindaki futbolcu, "Bu benim için çok enteresan bir sey oldu. Dikkat ettiyseniz gördügüm 2 kirmizi kartta da soke oldum. Özellikle ilkinde, aramizda bayagi bir mesafe var ve ben kafa topuna çikiyorum. Elim omzuna geliyor. Bence bu faul bile degil ama beni direkt ikinci sari karttan atti. Gerçekten, dedigim gibi çok enteresan ama büyük takimin farkliliklari bunlar herhalde. En büyük takim olmanin farkliliklari. Bu konu hakkinda fazla yorum yapmayacagim. Insallah en kisa zamanda düzelir bu olaylar" seklinde konustu.



"Kimse kimseyi aratmiyor"

Savunmadaki forma rekabeti hakkinda da konusan Bardakci, "Emin, Metehan, Ross, genç olmalarina ragmen kaliteli oyuncular. Bence üst düzey oynayabilecek stoper kapasitesindeler. Ross, bir sakatlik geçirdi, insallah en kisa sürede atlatir. Rekabet her zaman üst seviyede, her zaman zorluyorlar. Nelsson’u da zorluyorlardir. Emin, benim cezali oldugum maçta oynadi, ondan sonra devam etti. O da gayet iyi oynadi. Kimse kimseyi aratmiyor öyle diyeyim. Mesela ben maça çikarken, direkt benim yanima Emin ile Metehan geliyor. Bu benim için çok güzel bir sey. Çünkü ayni mevkideyiz. Ben de onlara bir agabey olarak ne katabiliyorsam, benim için büyük bir onurdur" diye konustu.



"Okan Hoca her zaman bizim arkamizda oldugunu hissettiriyor"

Teknik Direktör Okan Buruk hakkindaki düsüncelerini de dile getiren Abdülkerim Bardakci, "Okan Hoca, gerçekten çok kaliteli bir futbolcuydu, çok da kaliteli bir insan. Hocaligi da aynen öyle. Ikili iliskileri çok iyi. Her zaman motive etmeye çalisiyor. Okan Hoca için de bundan sonra daha iyi olacaktir, özellikle son haftalardaki galibiyetlerimizden sonra. Her zaman bizim arkamizda oldugunu hissettiriyor" dedi.



"Benim favorim Mata"

Takimdaki favorisinin Ispanyol futbolcu Juan Mata oldugunu söyleyen basarili defans oyuncusu, "Benim favorim Mata. Inanilmaz akilli, inanilmaz yetenekli bir insan. Ben antrenmanda yaptigi hareketleri hayranlikla izliyorum. Inanilmaz keyif aliyorum beraber oynamaktan. Kisiligi de harika. Mükemmel bir insan. Bir insan dört dörtlük olur mu, ben direkt Mata’yi gösteririm" ifadelerini kullandi.

"Üçü de birinci sinif forvetler"

Mauro Icardi, Bafetimbi Gomis ve Haris Seferovic’in birbirinden iyi forvetler oldugunu belirten 28 yasindaki futbolcu, "Üçü de zorluyor. Biz onlarla idmanda bile karsilikla oynamaktan ötürü çok mutluyuz. Çünkü onlarla oynadikça bizim de kalitemiz artiyor. Üçü de birinci sinif forvetler. Eger rakipte oynasam, üçü de sikinti çikarir" açiklamasinda bulundu.

Nef Stadyumu’nda inanilmaz bir atmosfer olustugunu ifade eden Bardakci, "Artik Nef Stadyumu’nda oynamaya alistim. Bir kaç sanssizligim oldu, hepsi de iç saha maçlarinda oldu. Ama herkes gerçekten çok arkamda durdu. Inanilmaz bir atmosfer olusuyor. Ben çogu zaman, kendimi duymadigimi hissediyorum. Futbolcular arasinda sesten dolayi iletisim bile bazen zor oluyor. Ama gerçekten mükemmel bir ortam" diye konustu.



"Dünya Kupasi’nda favorim Portekiz"

FIFA Dünya Kupasi’ndaki favorisini de açiklayan Abdülkerim Bardakci, "Dünya Kupasi’nda favorim Portekiz. Ben Ronaldo’cuyum. Ronaldo benim gözümde tamamen böyle üretilmis bir makine gibi. Kusursuz her seyi ile. Çok çaliskan. Her seyi sonuna kadar yapiyor. Her seyini veriyor sahada. Inanilmaz bir kaliteye sahip. O yüzden Ronaldo. Arkadaslarimizin Katar’da mücadele vermesi bizim için gurur verici bir olay. Keske biz de orada olsaydik. Bazen olmayinca olmuyor. Türkiye’nin orada mücadele etmesi gerekirdi. Bence basarili da olurduk. Ama insallah bir dahaki sefere gideriz. Her futbolcunun tatmasi gereken bir duygu" seklinde konustu.

Sari-kirmizili taraftarlarla iliskisinin hakkinda ise Bardakci, "Taraftarimizla iliskimizde su an benim için her sey olumlu. Sürekli arkamda durdular. Çok bilinçliler. Bunlarin hepsi bir arti benim için. Su an iliskimiz mükemmel" dedi.



"Hedefim kesinlikle sampiyonluk"

Abdülkerim Bardakci, Galatasaray’daki hedefinin kesinlikle sampiyonluk oldugunu vurguladi. Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 14 haftayi degerlendiren 28 yasindaki futbolcu, "Herkesin birbirine alisma süreci, herkesin sehre alisma süreci, bunlar gerçekten zor olan olaylar. Ama gördügünüz gibi oyuncular birbirine yavas yavas alismaya baslayinca kalite de ortaya çikiyor ve son maçta alinan skoru herkes gördü. Benim düsüncem bundan sonra da ayni sekilde devam edecegiz. Herkes kalitesini biraz daha üstte çikartinca çogu sey degisiyor zaten" ifadelerini kullandi.

Medipol Basaksehir ile oynadiklari maçta attigi golden sonra yaptigi sevince açiklik getiren basarili defans oyuncusu, "Kaç haftadir gol kaçiriyordum, üstümde inanilmaz bir sanssizlik vardi. Hatta ilk yarida direkten döndü. Dedim herhalde bugün de olmayacak. Bugün de kiramayacagim o sanssizligi. Hatta duran top oldugunda Midtsjö kullanacakti ama ben Mata’ya birak dedim. Mata da direkt arkayi gösterdi zaten, atacagi yeri. Çok sükür, gol nasip oldu. Artik bundan sonra devami gelir" diye konustu.

Son olarak Galatasarayli taraftarlara mesaj gönderen Bardakci, "Inanilmaz destek oldular. Bundan sonra da olmaya devam etsinler. Biz Allah’in izniyle onlarin yüzlerini hiçbir zaman kara çikartmayacagiz. Son dakikaya, son saniyeye kadar savasacagiz. Mutlu sona ulasacagiz ve sampiyon olacagiz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA