Türkiye Deniz Canlilari Müzesi'nde Basin Mensuplari Balik Yeme Yarismasinda Birincilige Oynadi

Yilin son gününde Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nde bir araya gelen gazeteciler, palamut baligi yeme yarismasina katildi. Renkli görüntülere sahne olan yarismada Baturay Tarakçioglu, üç dakikada yarim kilo palamut yiyerek birincilik ödülü sahibi oldu.

Yüzlerce çesit mumyalanmis balik türüne ev sahipligi yapan Beylikdüzü’ndeki Türkiye Deniz Canlilari Müzesi, yilin son gününde basin mensuplarini agirladi. Müzenin kurucusu Kenan Balci tarafindan, gazeteciler arasinda balik yeme yarismasi düzenlendi.

Yarismaya bölgede faaliyet gösteren gazetelerin temsilcileri katildi.

Bu yil denizlerden en çok çikan palamut baligini en kisa sürede yiyen birinciye, ikinciye ve üçüncüye ödül olarak bir miktar para, madalya ve müzede mumyalanmis olarak bulunan baliklardan hediye edildi. Renkli görüntülerin de yasandigi yarismayi birinci olarak tamamlayan Baturay Tarakçioglu, üç dakikada yarim kilo palamutu yedi.

“2023’ün güzel geçmesi dilegiyle”

Yarismayi düzenleyen Türkiye Deniz Canlilari Müzesi Kurucusu Balikçi Kenan Balci, “Bu sene balikçilarimiz görülmemis bir balik bayrami yasadi. Basin camiamizla Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nde balik yeme yarismasi düzenledik. Palamut sis, palamut pirzola ve palamut köfte yiyecekler. Kilçiksiz balik, damaklarina batmasin diye bu sekilde yaptik. Birinciye ve ikinciye para ödülü verecegiz. Ayrica Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nde bulunan eserlerden birer tane eser takdim edecegiz. Son olarak 2022 çok güzel geçti. 2023’e de güzel geçmesi dilegiyle hos geldin diyoruz” dedi.

“Kaç dakikada bitirdigimi bilmiyorum"

Yarismada birinci olan gazeteci Baturay Tarakçioglu, “Kaç dakikada bitirdigimi bilmiyorum zaman tutmadim. Normalde baligi severim. Hizli bitirdim” seklinde konustu.

"Oldukça çekismeli geçti"

Yarismanin ikincisi gazeteci Kerem Sensözlü ise “Güzel bir yarismaydi ve oldukça çekismeli geçti. Ikinci oldum. Birinci ile aramda büyük bir fark vardi çünkü birinci baligi çok hizli tüketti. Ben muhtemelen dört dakikada yedim. Baligi susuz bir sekilde yutuyor olmak bizi zorladi” diye konustu.

"Benim tabagim oldukça fazlaydi"

Yarismada üçüncü olan gazeteci Aytül Özyildirim, “2022’nin en obur kadini olarak güzel sekilde balik yedim. Benim tabagim oldukça fazlaydi ve zevkliydi” dedi.

Kaynak: İHA