Rize'de 'Dünya Engelliler Farkindalik Günü' Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü’nde “3 Aralik Dünya Engelliler Farkindalik Günü” dolayisiyla program düzenlendi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü’nde düzenlenen “3 Aralik Dünya Engelliler Farkindalik Günü” etkinligi ile engelli bireyler bir araya gelerek çesitli oyunlar oynadi. Yapilan etkinlikte engelli bireyler dart, langirt ve basketbol oynadi. Programa katilan Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Il Emniyet Müdürü Engin Emen ve Rize Il Spor Müdürü Gürhan Yildiz Rize’de ki engelli bireyler için oynanan Golbol takimi ile maç yapti.

Engelli bireylerle sadece 3 Aralik Dünya Engelliler Farkindalik Gününde bir arada olmadiklarini belirten Rize Valisi Kemal Çeber, "Engelliler günü münasebetiyle bir aradayiz. Aslinda biz engelli kardeslerimizle arkadaslarimizla sürekli her vesileyle beraber oluyoruz. Daha kisa bir süre önce uçurtma senligimiz vardi ondan bir kaç gün önce belediyemizin engelsiz yasam merkezinde beraber olduk ve firsat buldukça beraber oluyoruz. Dünde engelli evlatlarimiz misafirimdi. Bugünde Gençlik Spor Il Müdürlügümüzün bir organizasyonu çerçevesinde buradayiz. Gençlik Spor Il Müdürlügümüz sahip oldugu bütün imkanlari fiziki unsurlari salonlari engelli bireylerin de istifade edebilecegi sekilde organize ediyor. Biz bunu her alana yaymaya gayret ediyoruz. Aslinda spor salonlarimizda bunlardan birisi bugün burada langirt oynayan ve diger sporlari yapan bir çok engelli kardeslerimiz var. Golbol ekibi yeni kuruldu ama hizla ilerliyorlar. Engelli kardeslerimizin Sosyal hayatin içinde olmalari spor yapmalari hep beraber her alani kullanabilmeleri bununla beraber böyle sporcular olunca daha fazla mutlu oluyoruz. Önemli olan hep beraber toplumu ve bu hayati paylasan herkesin hep beraber her imkana ortak degerlendirebilmesidir" seklinde konustu.

Golbol sporuyla ilgilenen Ali Yaylaci, Golbol Rize takimini yeni kurduklarini ve bu dalda ilerleyeceklerini söyleyerek "Bu golbol sporunda Türkiye olarak dünya birincisi olduk. 2 kere olimpiyatlarda golbol bransinda görme engelli milli takimimiz Bayragimizi Avrupa’da 2 kere sallandirdilar ve önümüzdeki senede olimpiyatlara katilacaklar. Bizde Rize’de böyle bir spor dalini yapmak için çalismalar basladik. Rize Gençlik Spor Müdürlügünün destegiyle Serkan hocamizda bizim çilemizi çekerek bir yola girdik. Geçen sene kurulan bir takimiz. Geçen senede Rize’den de görme engelli takimimizla Kocaeli’ne gittik. Rize’mizi temsil ettik" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA