Okan Buruk Açiklamasi 'Kaybettik Ama Iyi Bir Antrenman Maçi Oldu'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Rayo Vallecano maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Kazanmak tabi istiyorduk. Oyun içerisinde iki takim da pozisyonlara girdi. Iyi bir oyun ortaya koymaya çalisti. Kaybettik ama iyi bir antrenman maçi oldu" dedi.

Galatasaray, Ispanyol takimi Rayo Vallecano ile Nef Stadyumu’nda oynadigi hazirlik maçini 1-0 kaybetti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün son lig maçina göre 10 tane degisik oyuncuyla çikti. Bu dönem oynamayan oyuncular için maç görmeleri için çok önemli ve degerli. Bugün bunu gördük. Çok performans olarak degerlendirmenin disinda iyi bir hazirlik maçiydi. Oyun kaliteliydi, rakip kaliteliydi. Saha güzeldi. Seyircimiz güzeldi. Güzel bir atmosfer vardi. Sakatlik olmadan maçi tamamladik. Bu, benim için en önemlisi günün sonunda. Bir hazirlik maçi, kazanmak tabi istiyorduk. Oyun içerisinde iki takim da pozisyonlara girdi. Iyi bir oyun ortaya koymaya çalisti. Kaybettik ama iyi bir antrenman maçi oldu. Maç sonunda 9 tane genç oyuncu sahada yer aldi. Akademimizden birçok oyuncu bizle beraberdi. Bu benim için çok önemli ve degerli. Genel olarak güzel bir hazirlik maçi oldu. Buraya gelip destek veren seyircimize tesekkür ediyorum" diye konustu.



"Oliveira ve Icardi’nin dönüs süreleri 3-4 haftayi bulacak gibi"

Sakatliklari bulunan futbolcularin son durumunun sorulmasi üzerine Buruk, "Maçin sonunda çok sükür dedim, bir sakatlik olmadan maçi bitirdik. Su anda çok eksigiz. Sergio Oliveira ve Icardi’nin sakatliklari bizi üzdü, düsündürdü. Sergio’nun ayak bilegi ters basti. Icardi topuk veriyordu orada bir spazm oldu. Yaklasik dönüs süreleri herhalde 3-4 haftayi bulacak gibi su andaki düsüncede. Iyilesme sürecine göre degisiyor. Ilerleyen günlerde daha net bir sekilde ortaya çikar. Rashica önümüzdeki günler antrenmana baslayacak. Su anda normal kosulara yavas yavas basladi.

Midtsjö’nün bir hastaligi oldu. Dün atesledi o yüzden bugün sahada olmasi. Bir sonraki maça bakacagiz. Emre ve Hamza, Antalya’da baslayacak. Ross’un uzun süreli bir sakatligi var. Bu dönemde eksildik. Dünya Kupasi’ndan gelecek 4 oyuncumuz var. Antalya kampinda kadromuz içerisindeki oyuncu sayisi daha da netlesecek herhalde" ifadelerini kullandi.

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasi’ni nasil buldugunun sorulmasi üzerine basarili teknik adam, "Dünya Kupasi’ndan genel olarak mutsuzuz. Belki 3. maç biraz heyecanlandirdi. Genel olarak su andaki bize verdikleri görüntü, kaybetmeme görüntüsü. Net bir sekilde oyunlar ortaya çikmadi. Çeyrek final maçlari birbirine yakin maçlar, Dünya Kupasi’nin kalitesini arttiracak diye düsünüyorum. Net olarak bizim oyunumuza benzeyen bir takim görmedim. Herkes farkli bir sekilde oynuyor. Net bir favorim yok. Arjantin, Brezilya ayni taraftan geliyor. Diger taraftan Fransa, Ingiltere bu grubun içerisinde olacak takimlar" ifadelerini kullandi.

"Benim için oradaki ana konu özellikle B takim organizasyonunun liglere dahil edilmesi"

Yabanci futbolcu kuraliyla ilgili dün Kulüpler Birligi’nin yaptigi çalistayla ilgili olarak ise Buruk, "Burada genel olarak istek degismesi. Artinin ortadan kalkmasi. Özellikle hocalarin net bir istegi. Oyuncu degistirirken, kadro yaparken zorluyor. Genel olarak bu kuralin Türk futboluna getirdikleri üzerine konusmalar oldu. Çok net bir sekilde getirisi olmadigi görüyoruz. Benim için oradaki ana konu özellikle B takim organizasyonunun liglere dahil edilmesi. Galatasaray 2. Takimi’nin belki 2. Lig, 3. Lig’de yer almasi. Daha önce bu yapilmisti. Galatasaray 3. Lig’de oynuyordu, Bursaspor 2. Lig’de oynuyordu oyuncu oynatmada büyük sikinti yasiyoruz. Kendi içimizde girip, gelecek sekilde bütün dünyanin da kullandigi oyuncu gelisimi 2. takimlarin liglerde yer almasi. Bizim burada istedigimiz kadar yabanci oyuncuya yasak getirilim, biz burada oyuncu üretemedikten sonra bunun bir degeri kalmiyor. Hak etmeyen oyuncuyu yukariya çikarmak zorunda kaliyorsun belki. Biz Türk oyunculari, yabanci oyuncularla yaristirdigimizda zaten Türk oyuncularin performanslarini daha yukariya çikaracagiz. Degisim Türk futbolunu olumsuz yönde etkiledi" açiklamasinda bulundu.

"Galatasaray’in gelecegi için burada önemli bir yatirim yapiliyor"

Galatasaray altyapisinin çok farkli oldugunu vurgulayan sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Birçok oyuncuya hem hazirlik döneminde hem devam eden dönemde bizle beraber olmasi sansi veriyoruz. 33 oyuncu ile antrenmana çikiyorduk. 7 tanesi altyapidan çikan oyuncularimiz. Bu oyuncularimizi kendi içimizde tutmak onlar için çok degerli. Bu dönemde de 6-7 oyuncumuz bizle birlikte. Bugün de süre aldilar. Efe 16 yasinda. Ali ve Beknaz 2005’li. Galatasaray’in gelecegi için burada önemli bir yatirim yapiliyor. Galatasaray’in elinde bir takim da 2000 dogumlu üstü takimimiz var. Uzun vadede Galatasaray’a fayda saglayacagini düsünüyorum. Ben de oradan geldigim için çok mutluyum. Bu statta oynamak onlar için çok degerli. 16 yasinda bu stada çikmalari çok degerli. Galatasaray’a yakisir" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA