Kocaelispor - Etimesgut Belediyespor Maçinin Ardindan

TFF 2.Lig’de 4-0 kazandigi Etimesgut Belediyespor maçinin ardindan Kocaelispor Teknik Direktörü Firat Gül maçi degerlendirdi. Gül tartisilan penalti için “Ben kimi söylersem penaltiyi o kullanir” dedi.

TFF 2.Lig Kirmizi Grup’ta Kocaelispor ile Etimesgut Belediyespor arasinda oynanan ve ev sahibi takimin 4-0’lik galibiyetiyle tamamlanan maçin ardindan liderlik koltuguna yerlesen Kocaelispor Teknik Direktörü Firat Gül oyunu degerlendirdi. Gül, “Maçtan önce maça nasil baslayacagimizi, asil devam edecegimiz, gol buldugumuzda nasil oynayacagimizi veya farkli skor olursa nasil hareket edecegimizi kurgulamistik. Ön alan baskisiyla basladigimiz maçta rakibi hataya zorladik. Pozisyon bulduk. Kendimiz ürettik. Erken gol bulmanin avantajiyla da biraz daha rahat oynadik. Rakip bizi çok fazla geride zorlamadi, ikinci bölgede kalabalik savuna yapmaya çalistilar. Bizde kanat varyasyonlariyla ve merkezden santraforu kullanarak delmeyi planlamistik. Nitekim de öyle oldu. Maçin diger bölümlerinde de goller gelince çok rahat galip geldik. Bugün sahada Kocaeli sehrinin özledigi ambiyans vardi. Iyi oynayan Kocaelispor takimi, skor alan Kocaelispor takimi, taraftariyla bütünlesmis Kocaelispor vardi. Böyle ortamlar alamettir diye düsünüyorum. Insallah sezon sonu hedefine ulastigimizda bu atmosferin daha fazlasini yasayacagiz” dedi.



“Sampiyon olan takimlar kötü gününde bile maç kazananlardir”

Puan farkiyla liderlik koltuguna oturmak ilgili olarak Gül, “Sezon boyunca ‘Rakipler degil, bizim ne yaptigimiz önemli’ dedim. Odaklanmamiz gereken yer oynadigimiz oyun ve bizim ne yaptigimiz. Uzun bir yol; kötü oynayip kazanacagimiz maçlar da olacak. Sampiyon olan takimlar kötü oynadiginda da kazanabilen takimlardir. Biz kötü oynadigimiz zamanlarda da galip geldik. Kötü oyunu kazaniyorsaniz bunun nedenlerini irdelemek lazim. Rakip mi oynatmadi, hastalar mi vardi, oyunsal, kurgusal sorun mu var bakmak lazim. Sebebini arastirip kötü oynayip kazandigimiz maçlardan sonraki dönüsler buralarda ise yariyor. Bugün kazandik, rakipler takildi ama lig devam ediyor. Iki maç sonra devreye girecegiz. Arkasindan ikinci yariya baslayacagiz. Burada ayni cosku ve heyecanla devam edecegiz. Zaman zaman biz lider olduk. Averajla liderligi verdik. Bugün puan farkiyla lider olmak ayrica mutluluk veriyor. Bu yolda inandik, biz inandik, taraftar inandi. Bütün sehir kilitlendi. Insallah bu kenetlenmeyi sezon sonuna kadar devam ettirip çalismaya devam edecegiz” diye konustu.



“Sahadaki penalticimiz Mertan’di”

Mertan’in kaçirdigi penalti için topun basina geçmesi, tribünlerin kaleci Gökhan’in kullanmasi için tezahürat yapmasi ve Kubilay’in penalti kullanamamaya tepki göstermesiyle ilgili sorulari da yanitlayan teknik direktör Firat Gül, “4 penalticimiz var; penalticilarimizdan biri Mertan. Normalde çok iyi penalti kullaniyor. Ama bugün üzerindeki baskidan dolayi atamamis olabilir. Diger penalticilarimiz Tayfun, Beykan ve Okan yoktu. Mertan vardi, o atti. Ben su sekilde yaklasiyorum; oyuncular gol kaçirabilir, pas hatasi yapabilir, penalti kaçirabilir. Önemli olan oyuncunun çabasi, takimina faydali olmak için gösterdigi efordur. Ben buralardan memnunum. Sahadaki kadronun için bugünkü penalticimiz Mertan’di. Geçmis maçlardaki penalti gollerine bakarsaniz ne demek istedigim gayet iyi anlasilir. Sonuç itibariyle biz oyuncularimiza sahip çikmak zorundayiz. Bu noktaya bu oyuncularla geldik, bundan sonra da gidecegiz. Degismez kriterim; oyuncunun gayretidir. Çok çaba sarf etti. Ön alan baskilarini dogru yapti, rakibi oynatmadi. Bazen penalti kaçabiliyor, kalenin agzindan da kaçirabiliyorsunuz. Buralarda çok takilmamak lazim. Lig uzun, bütün oyuncularimiza ihtiyacimiz var. Maç olmus 4-0. Oyuncu penalti atmak isteyebilir. Bu gayet normal. Ama ben kimi söylersem penaltiyi o atar. Kubilay penalticilarimiz arasinda degildi. Ekstra durum olur, imtiyaz kullanabilirim. ‘Sen at’ derim. Atabilir o da önümüzdeki haftalarda. O da iyi bir penaltici. Ama bugün böyle bir tercih kullandim” ifadelerini kullandi.

Etimesgut Belediyespor Teknik Direktörü Enver Bozbay ise toplantiya katilmadi.

Kaynak: İHA