Juan Mata Açiklamasi 'Sampiyonluk Yarisinda Su Anda Fenerbahçe'yi Rakip Görüyorum'

Galatasaray’in Ispanyol futbolcusu Juan Mata, Spor Toto Süper Lig’deki sampiyon yarisinda su anda lider ve kendilerinden iki puan farkla önlerinde oldugu için Fenerbahçe’yi rakip gördügünü söyledi.

Galatasaray, Ispanyol takimi Rayo Vallecano ile Nef Stadyumu’nda oynadigi hazirlik maçini 2-1 kaybetti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray’in Ispanyol futbolcusu Juan Mata, "Uzun bir aradan sonra tipik bir ilk maç oldugunu düsünüyorum. En önemli olan maç ritmi kazanmak ve kimsenin sakatlanmamasiydi. Altyapidan gelen oyuncularin oynadiklari dakikalar en önemlisiydi. Sonuçtan memnun degiliz. Bu maçlarin önemi sonuçtan ziyade kendimizi hazirlamayla ilgili” diye konustu.

Portekizli futbolcu Sergio Oliveira’nin yoklugunda onun o bölgede oynamasinin söz konusu oldugunun hatirlatilmasi deneyimli futbolcu, “Milli takimda oynadigim bir pozisyon. Kariyerimin çogunlugunda kanatlarda ve ofansif orta daha oynadigimdan dolayi orada rahat oynayabilirim. Hocanin nasil bir yapi istedigiyle alakali bir sey" ifadelerini kullandi.

Spor Toto Süper Lig’deki sampiyon yarisinda kimi rakip gördügüyle ilgili sorulan soruya 34 yasindaki futbolcu, "Su anda gördügümüz rakip Fenerbahçe. Su anda lider olduklari ve bizden iki puan farklari olduklari için. Biz araya girmeden önce çok iyi sonuçlar aldik. Ondan öncesinde de çok iyi sonuçlar aliyorduk. Bizim gibi baska takimlar da lig sampiyonlugu için mücadele edeceklerdir. O yüzden bu arayi iyi bir sekilde kullanmamamiz lazim. Dünya Kupasi’ndan gelecek oyuncularla birlikte güzel bir çalisma yapmamiz ve iyi bir ritim yakalamamiz lazim. Attigim golden ve yaptigim asist memnum. Burada daha maç ritmi yakalamamiz daha fazla oynamamiz gerekiyor. Bu sekilde kendimizi gelistirecegiz" seklinde cevap verdi.

"Ispanya’dan çok memnunum"

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasi’nda Ispanya’dan memnun oldugunu ifade eden Juan Mata, "Son maçi kaybetseler de çok iyi is çikardilar. Benim de tuttugum ve kazanmasi istedigim, çok hak eden de bir takim. Bir çogu takim arkadaslarim. Sürpriz de bir Dünya Kupasi geçiyor. Sonuçlarla ilgili olarak birçok insan da sasirmis durumdadir. Onun disinda Ingiltere, Arjantin ve Brezilya var. Fransa da mücadele edecektir. Umarim Ispanya kazanacaktir" açiklamasinda bulundu.

Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo’nun, Manchester United’dan ayrilmasi sürecinin sorulmasi üzerine Ispanyol futbolcu, "Ronaldo ile sahsi olarak çok iyi bir iliskim var. Birlikte paylastigimiz zaman için çok mütesekkirim. Hem kulübe hem de Ronaldo’ya gerçekten basarilar diliyorum. Ronaldo’ya sahsi olarak iliskimden dolayi basarili olmasini diliyorum. Manchester United’da sevilen bir insandi. Onlar da yaptigi isler için mütesekkirdir diye düsünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA