Senol Günes Açiklamasi 'Sahamizda Kazanmak Zorundaydik'

Adana Demirspor galibiyetini degerlendiren Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, “Zor dönemden geçiyoruz. 2 puan kaybettik geçen hafta Antep’te. Sahamizda kazanmak zorundaydik. Taraftar oyuncu bütünlesmemiz sahaya yansidi. Oyuncular istekliydi, taraftar destek verdi” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasinda Besiktas, evinde Adana Demirspor’u 1-0 maglup etti. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, açiklamalarda bulundu.

“Zor dönemden geçiyoruz”

Iyi bir rakiple oynadiklarina dikkat çeken Günes, “Zor dönemden geçiyoruz. 2 puan kaybettik geçen hafta Antep’te. Sahamizda kazanmak zorundaydik. Taraftar oyuncu bütünlesmemiz sahaya yansidi. Oyuncular istekliydi, taraftar destek verdi. Uzun zamandir kaybetmeyen iyi bir takima karsi gol yemeden kazanmak önemliydi. Oyunda eksiklerimiz var, bazen geç kalarak top kayiplarimiz oluyor ama rakibin oyun tarzina karsi tedbiri elden birakmadan oynadik. Onyekuru, Gulbrandsen ve Akintola ile hizli çikan takim. Onlara tedbir aldik, önde baskilarimiz da oldu. Tamamina baktigimizda kazanmak önemliydi. Çikista kayiplarimiz oldu. Onlari iyi kulansak final paslarini iyi yapsak daha etkili olabilirdik. Bazen çok acele ettik, bu konulari düzeltirsek iyi bir takim olacagimizi düsünüyorum. Su devrede 3 puana ihtiyaç var. Kazandikça takim morali ve puani artacaktir. Hem taraftari hem oyunculari kutluyorum” ifadelerini kullandi.

“Taraftara da sesleniyorum, bu tuzaga düsmeyin”

Transfer çalismalarina iliskin gelen bir soruya Günes, “Hiçbir oyuncuyu yönetime sunu al demedim. Ozan’i (Tufan), Samet’i (Akaydin) begeniyor musun diye soruyorlar, begeniyorum ama almak baska bir sey. Sahadaki oyuncular oynayacaklar. Iyiyse devam edecegiz. Idari, teknik kararlar sonra verilir, simdi verilmez. Taraftara da sesleniyorum, bu tuzaga düsmeyin. Su anda oyuncu almiyoruz, kimseyi göndermiyoruz. Puan almaya ihtiyacimiz var. Geçen hafta kaybettik, daha zor takimi bugün yendik. Her maç final bizim için. Kimin kimi ne zaman yenecegi belli olmuyor. Eldeki oyunculardan transfer haftasi geldigine oyuncu gitmek istiyorsa konusuruz. Su an için öyle düsüncemiz yok. Masuaku’nun kendine göre problemleri var. Transfer ekonomik ve idari. Hepsi konusulur. Kulüp menfaatlerine göre hareket edilir. Son maç geldiginde sunlar giderse iyi olur denir. Su an öyle bir kararim yok” cevabini verdi.

“Bütün oyunculara ihtiyaç var”

Bu aksam orta sahada yaptigi degisiklerle alakali da Senol Günes, “Bireysel elestiriler bana da oyuncuya da yapilir. Oynayanlar iyi oynamazsa ben de elestirilirim. Bu tür seyler Necip, Atiba üzerinden konusuluyor. Bugün de kisa sürede soktuk ama katki yapti Atiba. Josef sakatti, Salih’in kasiginda agri vardi. O zaman ne yapacagiz. Bütün oyunculara ihtiyaç var. Redmond sagda daha çok seyler bekledigim bir oyuncu. Olmadiginda da hayal kirikligi oluyor. Necip, kendisini sevdigim için oynatayim dedigim bir oyuncu degil. Sakatlar geldikçe takim zenginlesecek. Su an deveye kadar böyle gidecegiz. Devre geldiginde degerlendirecegiz. Simdi Kasimpasa maçina hazirlanacagiz. Sonra 3 maç deplasmanda, hem de kisin. Hepsini kazanmak istiyoruz, eldekilerle. Ondan sonra konusuruz. Ihtiyaç var midir, vardir. Bunu her zaman söylüyoruz” diye konustu.



“Ortada pasta hatalarimiz var, hala düzeltemedik”

Kenar ortalarini fazla kullandiklarinin hatirlatilmasi üzerine deneyimli çalistirici, “Bazen geriden uzun toplar atip dönen toplari almak istedik. Her topu alip atarsaniz oyun kuramazsiniz. Ayni seyi onlar da yapti. Uzun oyuncusu olmamasina ragmen. Ortada pasta hatalarimiz var, hala düzeltemedik. Bizim hiç beklenmeyen kayiplarimizda rakibe verdigimiz toplar bize atak olarak dönüyor. Bazen erken, bazen geç veriyoruz ve kendimizi de yoruyoruz. Orta gelecek, vurus iyi olacak. Duran topta Masuaku gol atti. Kornerleri ona atmaya çalisiyoruz, daha çok çalisacagiz. Teknikleri kötü degil ama bazen bulunduklari durum hataya zorluyor. Acelecilik var, hirs var, bazen antrenmanda yaptiklarini yapamiyorlar” dedi.



“Gedson’un çaliskanligi önemli ama daha etkili olmasi gerekiyor”

“Muleka ve Redmond’dan daha fazla sey bekliyorum” diyen Günes, söyle devam etti:

“Özelikle ileride Cenk iyi oyun kurmaya da çalisti ama kenardan gelen ataklarda bu zenginligi yapamadik. Hücuma gittigimizde golü arayacak oyuncularin atmasi kadar onlara getirilen ataklarin olgun olmasi gerekiyor. Tayfur daha az oynadi, daha etkili pozisyonlara girdi. Gedson’un çaliskanligi önemli ama daha etkili olmasi gerekiyor. Bunlari konusuyoruz, çalisiyoruz. Bu oturdugu zaman sorun olmaz. Su an hep bir acelecilik var. Geride olmamizin da sikintisi var.”

“Ozan Tufan beni aramadi”

Ozan Tufan ile görüsüp görüsmedigine iliskin gelen soruyu Senol Günes, su sekilde cevaplandirdi:

“Ozan Tufan beni aramadi ama Senol diye birini aramis olabilir. Ben de okudum. Ozan’i begeniyorum iyi bir oyuncu. Samet’i sordular onu da begeniyorum. Söylüyorum bu sefer kulüpler rahatsiz oluyor. Bunlar saygi deger oyuncular. Su an öyle bir sey yok.”

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, son olarak da 82 yasinda hayatini kaybeden efsane futbolcu Pele için, “Idolümdü. Brezilya hayranligim onunla basladi.

Pele’nin yeri baskaydi. Futbolu sevme nedenlerimden biri de o. Dünyanin her yerindeki insanlara dokunmustur. Bize kattiklari için ona da tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA