Otyakmaz'dan Federasyona Çagri Açiklamasi 'Açiklama Bekliyoruz'

Galatasaray’a sahasinda 2-1 yenilen DG Sivasspor’da Kulüp Baskani Mecnun Otyakmaz maçin ardindan hakem Erkan Özdamar’a tepki gösterdi. Otyakmaz, “Bütün Türkiye’deki futbolseverler bizim golümüzün neden iptal edildigini anlamadilar, anlam veremediler. Federasyondan da konuyla alakali en üst düzey sekilde açiklama bekliyorum” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasinda Galatasaray’i konuk eden ve sahadan 2-1 yenilen Sivasspor’da Kulüp Baskani Mecnun Otyakmaz, karsilasmanin ardindan stadyum çikisinda gazetecilerin sorularini yanitladi.

Otyakmaz, “Gerçekten agir bir zemin vardi ve iki takim da güzel mücadele etti. Bir defa bu mücadeleden dolayi tesekkür ediyorum. Zeminimiz çok iyiydi bundan 10 gün öncesine kadar fakat bir mantar hastaligi söz konusu olunca zemin bu hale geldi. Biz de çok üzgünüz. Bundan sonra 17 Ocak’a kadar uzun bir süre maç yok. Insallah biraz daha toparlariz. Isin bu boyutundan baska ilk yari mücadeleyle geçmekle beraber ikinci yari biraz daha iyi bir futbol oynadik” dedi.



“Federasyondan açiklama bekliyoruz”

Maçin hakemi Erkan Özdamar’a verdigi kararlardan dolayi tepki gösteren Otyakmaz, “Ne yazik ki maça damga vuran hakem hatalari oldu. Hakemler konusunda pek görüs bildirmiyoruz federasyona gidip bunlar muhakkak konusulacaktir. Ancak bütün Türkiye’deki futbolseverler bizim golümüzün neden iptal edildigini anlamadilar, anlam veremediler. Bizde ayni sekilde anlam veremedik. Maçtan sonra bazi pozisyonlar için konusmamak gerekir ama biraz izledim, herkese de sordum kimse neden iptal edildigini anlamiyor. VAR’da da Özgüç Türkalp varmis. 20 yildir Özgüç Türkalp adini duymaktan artik rahatsiz olduk. Bunlarin hiç emekliligi falan olmuyor mu? EYT’ler bile geldi artik lütfen emekli olsunlar. Futbol kamuoyunu çok fazla sikintiya sürüklememek adina çok fazla bir sey söylemek istemiyorum. Galatasaray’i tebrik ediyorum. Federasyondan da konuyla alakali en üst düzey sekilde açiklama bekliyorum. Kirmizi kart pozisyonu tam olarak görmedigim için yorum yapmak istemiyorum. Golümüzün neden iptal edildigi hakkinda en düzeyde açiklama bekliyoruz. Iyi bir federasyonumuz var sik sik görüsüyoruz. Oldukça objektif ve seffaf olmaya çalisiyor ancak hakemler ayni tas ayni hamam devam ediyor” ifadelerini kullandi.

“Bizim golümüz neden iptal edildi”

Bir basin mensubunun, “Hakem uzatma dakikalarinda VAR’a gitti. Bunun hakkinda düsüncelerinizi söyler misin?” seklindeki sorusuna Otyakmaz, su yaniti verdi:

“Orada bir atak baslangiç meselesi söz konusu. Yaklasik 13-14 saniye sonra gol oluyor ofsayt var evet. Bazi maçlarda bize atak baslangici daha sonradan alip yedigimiz golü normal saymislardi. Simdiyse attigimiz golü saymadilar. Onun hakkinda çok fazla bir sey söylemek istemiyorum ama en üst düzeyde açiklama bekliyoruz. Bu golümüz neden iptal edildi? Ne verildi? Ofsayt mi verildi sebebi ne? Mesela Galatasaraylilar itiraz ediyor. Bir tanesi diyor ki çizgiyi geçmedi. Bir tanesi diyor ki ele çarpti. Bir tanesi diyor ki ofsayt. Yani onlar bile neye itiraz ettigini bilmiyor. Gidip uzun bir süre izleyip mercekle hata ararsaniz mutlaka bir temas ya da herhangi bir sey bulursunuz. Bu begendigim bir hakemdi, hiç yakistiramadim. Maçta da bazi hatalarini gördüm ve hiç hosuma gitmedi. Aslinda gelecek için ümitli oldugum bir hakemdi. Maalesef bu yasananlar hiç hosumuza gitmedi. Tekrardan Galatasaray’i tebrik ediyorum.”

Kaynak: İHA