Dünya Baltacioglu Vefat Etti

Eski milli voleybolcu Dünya Baltacioglu, 67 yasinda hayatini kaybetti.

Eski milli voleybolcu Dünya Baltacioglu, hayata gözlerimi yumdu. 1955 Istanbul dogumlu Dünya Baltacioglu, profesyonel voleybol kariyerine Altinyurt’ta basladi.

Sonrasinda sirasiyla Vinylex Istanbul, Eczacibasi, Birra Taxis Chieti, Allegrino Lanciano formalarini giydi. 4 sezon Italya’da Türkiye’yi basariyla temsil etti, en degerli oyuncu ödüllü bir smaçör olarak ülkesine dönerken ilk adresi yine Altinyurt’tu. Daha sonra Arçelik, Fenerbahçe ve Galatasaray’da da oynayarak oyunculuk kariyerini 1991-1992 sezonunda noktaladi

Voleybol hayatinda 135 kez Milli Takim’da forma sansi buldu. 1989’da spor dünyamiza etkinlik alaninda hizmet vermeye baslarken, Plaj Voleybolunun Türkiye’ye getirilmesinde ve ülkemizdeki gelisiminde önemli ölçüde pay sahibi oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü Divan Kurulu, Moda Deniz Kulübü ve Türkiye Voleybol Vakfi üyeliklerinin yani sira FIVB Beach Volley Dünya Konseyinde görev aldi.

Türkiye Voleybol Federasyonu, Baltacioglu’nun vefatiyla ilgili, "Türk voleyboluna sporcu, programci ve yorumcu olarak degerli katkilar saglayan eski milli voleybolcu Dünya Baltacioglu’nun vefat haberini derin bir üzüntüyle ögrenmis bulunmaktayiz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve camiamiza bassagligi dileriz" denildi.

Kaynak: İHA