Abdullah Avci Açiklamasi 'Trabzonspor Böyle Kolay Teslim Olmaz'

Fatih Karagümrük maglubiyeti sonrasi konusan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, “Bu hiç sik olmadi. Oyun olarak bu kadar oyunun disinda kalamayiz. Geçen hafta Türkiye’nin gündemini degistirdik. Trabzonspor böyle kolay teslim olmaz, ben de olmam” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasinda Trabzonspor, deplasmanda Fatih Karagümrük’e 4-1 maglup oldu. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

“Bize yakismadi”

Trabzonspor’un rakiplerine bu kadar kolay teslim olmamasi gerektigini belirten Avci, “Bugün rakibe planladigimiz baskiyi ilk 15-20 dakika firsatlar bularak, dogru baski yaparak firsata çevirme sansi olusmustu ama bunu degerlendiremedik. Sonra yedigimiz ve attigimiz gol, ilk 20 dakika sonra ayagimizdaki topu havaya attik ve kenar ortayla ikinci golü yedik. Baskilari yaptigimizda oyun kurma organizasyonlarinda hata yaptik. Pasin siddetini, pasin kalitesini ayarlayamadik. Hareketsizdik, sirti dönük, agir oynayan bir durumumuz olustu. Rakip 10 kisi kaldi, daha fazla hareketli oynamamiz lazim, pasin siddetini daha iyi ayarlamamiz lazim, domine etmemiz lazimdi. 4 gün yüksek enerjide oynayan takim, 4 gün sonra siyahla beyaz kadar fark olmasi bize hiç yakismadi, sik olmadi. Bunu sorgulayacagim. Rotasyon yapmayi düsünüyordum ama vazgeçtim. Kazanan takimla bu yüksek enerjide devam etmek istedim ama aslinda belki de yapmak gerekirdi. Tepki vermemek, mücadele etmemek benim, Trabzonspor’un alisik olmadigi bir durum. Bu hiç sik olmadi, bunu sorgulayacagim. Oyun olarak bu kadar oyunun disinda kalamayiz. Geçen hafta Türkiye’nin gündemini degistirdik. Yarisin içine tekrar gir, bugün bu kadar kolay teslim olamayiz. Trabzonspor böyle kolay teslim olmaz, ben de olmam. 2022 senesinde birçok kupa ve basar yakalamis bir takim, yilbasi kapanisini bu sekilde yapmamasi gerekiyordu. Özür diliyoruz taraftarimizdan. 2023, önümüzdeki hafta itibariyle tekrar devam edecek. Aslinda çok mutsuzuz. Iyi bir yeni sezon girisi olmadi, bundan olumlu ya da olumsuz ne çikaracagiz ona bakacagiz” ifadelerini kullandi.

Abdullah Avci, maçin 49. dakikasinda sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Visca’nin durumuyla ilgili ise, “Edin’in köprücük kemiginde kirik var. Operasyon olup olmayacagi yarin belli olacak. Bazen oyuncu kaybediyorsun üzülüyorsun, maçi bu sekilde kaybetmek de beni yordu” cümlelerine yer verdi.

Kaynak: İHA