6 Süper Lig Takimi PFDK'ya Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müsavirligi’nce Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasi sonrasi 6 Süper Lig ekibinin, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildigini açikladi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen takimlari açikladi.

Buna göre; Ümraniyespor, Kasimpasa, Trabzonspor, Besiktas "çirkin ve kötü tezahürati" nedeniyle Futbol Disiplin Talimati’nin 53. maddesi uyarinca; Trabzonspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Besiktas "saha olaylari" nedeniyle Futbol Disiplin Talimati’nin 52. maddesi uyarinca PFDK’ya sevkine karar verildi.

Corendon Alanyaspor Kulübü idarecisi Mevlüthan Çavusoglu’nun 25.12.2022 tarihinde oynanan Konyaspor - Corendon Alanyaspor maçinda "sportmenlige aykiri hareketleri" nedeniyle Futbol Disiplin Talimati’nin 36. maddesi uyarinca tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilirken; Gaziantep FK idarecisi Adnan Erkan’in Besiktas mücadelesinde “talimatlara aykiri hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimati’nin 46. maddesi ile Akreditasyon Talimati’nin 7/1-e uyarinca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verildi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor ve Gençlerbirligi kulüpleri de "çirkin ve kötü tezahürati" nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

Kaynak: İHA