Karabükspor Baskani Giderken Kupalari Da Yaninda Götürdü

Bir zamanlar Süper Lig’de basarilarindan söz ettiren, UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden ve su an hiçbir ligde faal takimi bulunmayan Kardemir Karabükspor’un baskani takimin geçmiste kazanmis oldugu kupalari yaninda götürdü.

Ankara’da yasayan ve orada ticari faaliyetlerini sürdüren Kardemir Karabükspor’un mevcut kulüp baskani Mehmet Yüksel, kulübün mazisinde yer alan kupalari Karabük’ten Ankara’ya götürdü. Kulübün eski baskanlarindan Taner Canyurt, olayla ilgili KARDEMIR Yönetim Kurulu’na kupalarin en ivedi sekilde Karabük’e getirilerek KARDEMIR’e teslim edilmesi ve ilerleyen süreçte de müze olarak sergilenmesi için dilekçe yazarak talepte bulundu.

Karabük’ün 1969 yilindan bu yana en büyük spor degeri ve sehrin markasi konumunda olan Kardemir Karabükspor’un kupalarinin Ankara’ya götürülmesi tüm Karabük kamuoyu ve sporseverler tarafindan tepkiyle karsilandi.

Takimin kuruldugu ve 53 yildir faaliyetlerini sürdürdügü sehir olan Karabük’ün en büyük spor degeri olan Karabükspor’un kupalarinin sehirde olmasi, artik eski günlerine zor dönecek olsa bile kulübün mazisinin Karabük’te bir müzede sergilenmesi planlaniyor.

Karabükspor’da 2020 yilinin Ocak ayinda kongreye gitme karari alinmis fakat kongre sürekli ertelenerek yapilamamisti. Son olarak 2022-2023 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta mücadele eden olan Karabükspor iki maç üst üste maça çikmayarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafindan yerel amatör lige düsürüldü. Su an hiçbir ligde faaliyeti bulunmayan Karabükspor’un 2023-2024 futbol sezonda neler yapacagi hakkinda ise net bir açiklama bulunmuyor.

Kaynak: İHA