Okan Buruk Açiklamasi 'Liderlik Koltugundayiz, Burada Kalmak Istiyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Istanbulspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Liderlik koltugundayiz. Burada kalmak istiyoruz. Bunun için de bugünden daha iyi olmak zorundayiz. Bunu da net bir sekilde biliyoruz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasinda Galatasaray evinde karsilastigi Istanbulspor’u 2-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk,

"Bugün maç öncesi istegimiz, hayalimiz, gün sonunda lider olarak bu haftayi lider bitirmekti. Maçin sonunda bunu yasadik. Biraz son 10 dakikadaki hem oyun olarak hem rakibe verdigimiz pozisyon olarak bunu biraz kötü bir sekilde yasadik. Yüzde yüz galibiyet sevinci yasayamadik. Böyle maçlar ve böyle skorla olacak. Ilk yarinin 40 dakikalik bölümünde çok üstün oyandik. Gol pozisyonlari vardi, direkten dönen toplar vardi. Ikinci yari daha dengeli geçti. 3. golü bulmamiz gerekirdi. 3. golü bulsaydik daha erken maçi bitirebilirdik. Duran toptan gol yedik. 2-1 olunca hem rakibi oyun içerisinde dahil ettik, biz de biraz baski altina girdik. Son 10 dakika ve ilk yarinin 5 dakikalik bölümü disinda genel olarak Galatasaray takimi oyunu daha çok domine eden, daha çok pozisyona giren tarafti. Günün sonunda 3 puan ile bitirdik. Liderlik koltugundayiz. Burada kalmak istiyoruz. Bunun için de bugünden daha iyi olmak zorundayiz. Bunu da net bir sekilde biliyoruz" seklinde konustu.



"Sinirlenmemin nedeni, kolay bir sekilde kart gördü"

Uruguayli futbolcu Lucas Torreira’nin sari kart görerek cezali duruma düsmesinin hatirlatilmasi üzerine Buruk, "Sinirlenmemin nedeni, kolay bir sekilde kart gördü. Hakemin diger taraftan çikartmak istedi, onun ortadan çikacagim demesi, kart gördü ve cezali duruma düstü. Buna sinirlendim. Bazen oyuncular plan yapar. Onla ilgili seyimiz de yok. Bu hafta cezali durma düstü. Cezali olan hiçbir oyuncuyu hiçbir yere götürmüyoruz. Burada kalip antrenman yapiyor. Burada kalip diger arkadaslarla birlikte antrenman yapacak" diye cevap verdi.

"Taktiksel bir tercih oldugu için Sefervovic’i degerlendirmedik"

Isviçreli futbolcu Haris Seferovic için ise Okan Buruk, "3 gün önce kupa maçimiz vardi. Orada onu denedik. Bütün oyuncularimiza süre vermeye çalisiyoruz. Bugün ona süre vermedim. Orada Mertens’i önde kullanmak istedim, hareketliliginden dolayi ve oyunu yönetmesinden dolayi. Taktiksel bir tercih oldugu için Sefervovic’i degerlendirmedik. Sans geldiginde kendini ispat etmek zorunda. O da, biz de bunu istiyoruz. Bundan sonra daha iyi olma sansi onun elinde. Daha çok çalisacagiz. 3 tane santrforumuz var. Burada bir yaris var. En iyi olan çikip oynayacak. Hala Seferovic’e güveniyoruz, sans da verecegiz" ifadelerini kullandi.

Sakat futbolcularin durumlariyla ilgili de konusan Buruk, "Midtsjö’nün durumu tam belli degil. Oynayabilecek diye düsünüyoruz. Kazimcan’in oynayamayacagini düsünüyorum. Icardi ile ilgili saha çalismalarina basladi.

Yakinda yavas yavas toplu çalismalara da baslatmayi düsünüyorum. Onun için hedef olarak seçtigimiz maç Ankaragücü maçi olarak görüyoruz. Her oyuncuya ihtiyacimiz var" dedi.



"Taraftarlarimizdan beklentimiz ne olursa olsun destek olmalari"

Kadrodaki bütün oyunculara güvendiklerini söyleyen Okan Buruk, "Süre aliyorlar en iyi sekilde mücadele etmeye çalisiyorlar. Belli oyuncular üzerinden bunu yönetmek bana yanlis geliyor. Belki geçen seneden kalan hasaralar var. Kadro çok degisti. Geçen senenin etkileri Galatasaray takiminin üzerinde bitmiyor. Sezon basi bunu ortadan kaldirmak için geldik. Bir yandan psikolojik olarak bunu yenmeye çalisiyoruz bir yandan basarili olmaya çalisiyoruz. Taraftarlarimizdan beklentimiz ne olursa olsun destek olmalari. Bütün oyuncularimiza destek olmalarini isteyecegim" dedi.

Belçikali futbolcu Dries Mertens’in etkili kullanmasinin sorulmasi üzerine Buruk, "Özellikle son antrenmanda duran top çalisiyoruz. Dün de Mertnes ile çalistik. Bu hep çalistigimiz bir sey. Burada atisi yapan çok önemli oluyor. Bugün Mertnes çok önemli kornerler kullandi. Bugün de bundan iki tane gol bulduk. Sezon basinda korner gol bulamadik. Bu anlamda sevinçliyiz. Oyun içerisindeki golleri de atarsak daha çok sevinecegim" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA