Fatih Tekke Açiklamasi 'En Azindan 1 Puani Hak Etmistik'

Istanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Galatasaray maglubiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, karsilasmada en azindan 1 puani hak ettiklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasinda Istanbulspor deplasmanda karsi karsiya geldigi Galatasaray’a 2-1 yenildi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Istanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, "Maç bence bizim açimizdan olumluydu. 3 puan kaybettik ama kazanimlarimiz oldu. Bugün en azindan 1 puani hak etmistik. Mücadelelerinden, verdikleri emekten dolayi hepsine tesekkür ediyorum. Gayet olumluydu. Maçin 90 dakikaya yakin ön alan baskiyi ile oynayan Istanbulspor vardi. Yetenekli oyunculari pozisyona girmelerinde kolaylik sagliyor. Son dakikada kazandigimiz pozisyonu degerlendirmis olsaydik, 1 puanla ayrilabilirdik. Bence de hak etmistik. Çarsamba günü çok önemli bir maçimiz var. Iki gün sonra önemli maçimiz var. Eksik ve sakat oyuncularimiz var. Elimizdeki imkanlarla beraber, transfer dönemine kadar bu mücadeleyi göstermemiz lazim. Ihtiyacimiz olan sey puan ve puanlar. Bugün de bunu basaramadim. Galatasaray’i tebrik etmek lazim. Uzun zamandir lider olamamislardi" seklinde konustu.



"Istanbulspor olarak üretmemiz gerekiyor"

Takima transfer yapilip, yapilmayacaginin sorulmasi üzerine Tekke, "Belirledigimiz oyuncular var. Kulübümüzün yapisini herkes biliyor. Gelirlerimize oraninda transfer yapmaya çalisacagiz. Olabilecek en fayda verebilecek oyunculari almaya çalisacagiz. Geldiklerinde süre istiyor. Sadece forvetle ilgili diger mevkilerle ilgili de konustugumuz birçok yer var. Bizim açimizdan kolay degil. Istediginiz oyuncuyu, istediginiz ortami bulmak kolay degil. Transfer de yapmasak, bu mücadeleyi göstermemiz lazim. Istanbulspor olarak üretmemiz gerekiyor. Oyun kimligi olusturmak istiyoruz. Türkiye’ye futbol oynayabilmeyi oyunculara ögretmemiz lazim. Bu mücadele devam ederse, Istanbulspor olarak beklentilerimizi karsilasmis olacagiz" diye cevap verdi.

"Biz top oynamayi ögretiyoruz, futbol oynamayi ögretmiyoruz"

Oyuncularin altyapidan hazir gelmediklerini vurgulayan Fatih Tekke, "Biz top oynamayi ögretiyoruz, futbol oynamayi ögretmiyoruz. Genelde kulüplerimiz, zorunluluktan oyuncu çikarma pesindeyiz. Böyle olunca iyi yetismis oyuncu çikartamiyoruz. Bu ülke futbolunun genel problemi. Çocuklarimiz tüm mevkiler için söyleyeyim, iyi yetistirilmiyor" dedi.

Kaynak: İHA