Ziraat Türkiye Kupasi Son 16 Turu'nda Eslesmeler Belli Oldu

Ziraat Türkiye Kupasi’nda Son 16 Turu kura çekimi yapildi. Kurada Galatasaray, Corendon Alanyaspor’la, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor’la, Besiktas, MKE Ankaragücü ile, Trabzonspor da Ümraniyespor’la eslesti.

Ziraat Türkiye Kupasi Son 16 Turu kura çekimi, TFF Riva Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu’nda gerçeklesti. Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi, federasyon yönetim kurulu üyeleri ve kulüp temsilcileri katildi.

Son 16 turunda yer alacak olan takimlar tek maç eleme sistemine göre, 17, 18 ve 19 Ocak 2023 tarihlerinde karsilasacak.

Öte yandan bu turdan itibaren VAR sistemi de uygulanmaya baslayacak

"Tüm futbolseverleri kalan turlarda tribünleri doldurmaya ve takimlarini desteklemeye çagiriyorum"

Kura çekimi öncesi açiklamalarda bulunan Baskan Büyükeksi, "Ilk 5 tur sonunda rakiplerini eleyerek üst tura çikan takimlari tebrik ediyorum. Bu turda tüm takimlara da basarilar diliyorum. TFF olarak bizim için en önemli konu insan sagligi. Herkesin sagligi bizim birinci önceligimiz. Bu anlamda çarsamba günü Karagümrük ile Usakspor arasinda oynanan maçta rahatsizlik yasayan 4. hakemimiz Cansu Tiryaki’ye geçmis olsun diyorum. Hakemimizin rahatsizlanmasi sonucu maçi durduran hakemimiz Cihan Aydin’i da tebrik ediyorum. Türkiye Kupasi’nda alt liglerdeki taraftarlar, oyuncular diger liglerdeki oyuncu ve taraftarlar beraber oluyorlar. Hedefimiz kadinlarin, çocuklarin maçlari beraber izleyerek seyirci sayimizin artmasi. Türkiye Kupasi da buna hizmet ediyor. 2022’nin son günlerindeyiz, 2023 yilina girecegiz önümüzdeki hafta. O yüzden Cumhuriyetimizin 100. kurulus yil dönemi. Böyle bir yilda Türkiye Kupasi ayri anlam tasiyor. Bunun çok büyük motivasyon olmasi lazim. Ziraat Türkiye Kupasi’ni alan takim da UEFA’da ülkemizi temsil ediyor. Hem maddi hem manevi kazanimlar sagliyor. Binlerce taraftarin tribünden, milyonlarca taraftarin ekran basindan takip ettigi son 16 turunun Fair-Play ruhuyla güzel anlara sahne olmasini diliyorum. Tüm futbolseverleri kalan turlarda tribünleri doldurmaya ve takimlarini desteklemeye çagiriyorum" ifadelerini kullandi.

Ziraat Türkiye Kupasi Son 16 Turu’nda eslesmeler söyle:

Corendon Alanyaspor - Galatasaray

Gaziantep FK - Konyaspor

DG Sivasspor - Karacabey Belediyespor

Ümraniyespor - Trabzonspor

Fatih Karagümrük - Medipol Basaksehir

FTA Antalyaspor - Kayserispor

Fenerbahçe - Çaykur Rizespor

MKE Ankaragücü - Besiktas

Kaynak: İHA