TFF'den 10 Takima Puan Silme Cezasi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüp lisansi sartlarini yerine getirmedigi için A. Denizlispor’un da aralarinda bulundugu 10 takima 3 puan silme cezasi verdi.



TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi çerçevesinde yapilan son degerlendirmelere göre; en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig’deki kulüplerin yapmis oldugu basvurulari, sportif, altyapi, personel-idari, hukuki ve mali kriterlere göre inceledi. Incelemeler neticesinde kurul tarafindan kulüplere Ulusal Lisans verdi.

TFF, lisans eksikliginden dolayi Süper Lig’ten 1, 1. Lig’ten 4 ve 2. Lig’ten ise 5 takima 3’er puan silme cezasi vermis oldu.

Kurul bu toplantida ayrica, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan; Spor Toto Süper Lig’ den Y. Kayserispor, Spor Toto 1. Lig’den A. Denizlispor, Altay, Erzurumspor FK ve Yeni Malatyaspor, TFF 2. Lig’den Bayburt Özel Idare Spor, BI Balikesirspor, Menemen Futbol Kulübü, Serik Belediyespor ve Somaspor kulüplerine 3 puan tenzili cezasi verdi.

Kaynak: İHA