SCÜ Voleybol Takimi Adim Adim Süper Lig'e Yürüyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Kadin Voleybol Takimi, üniversiteler arasi turnuvada basariya imza atti. SCÜ, Voleybol Bölgesel Ligini ikinci tamamladi ve Süper Lig’e yükselme müsabakalarina katilmaya hak kazandi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kadin Voleybol takimi, Malatya Inönü Üniversitesi’nin ev sahipliginde, Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonunun düzenledigi Üniversiteler Spor Ligi (ÜNILIG) Voleybol Bölgesel Ligine katildi.

Spor Sube Müdürlügü Spor Salonu’nda oynanan müsabakalar çekismeli geçti. SCÜ Kadin Voleybol Takimi, turnuvayi 5 galibiyet, 1 maglubiyet ile ikinci tamlayarak Üniversiteler Süper Ligi’ne yükselme müsabakalarina katilmaya hak kazandi.

“Hedefimiz Süper Lig”

Konu ile ilgili konusan SCÜ Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Görevlisi Gökhan Sinirkavak, Malatya’da Sivas’i en iyi sekilde temsil ettiklerini söyledi.

Sinirkavak, “Bu sene Üniversite Spor Federasyonu’nun düzenlemis oldugu kadinlar bölgesel lig maçlarina katildik. Bu müsabakalarda takimimiz ikinci olarak Süper Lig’e yükselme müsabakalarina katilmaya hak kazandi. Ögrencilerimiz derslerden sonra haftanin 4 günü antrenman yaparak müsabakalara hazirlandi. Gruptan ikinci olarak çiktik. Süper Lig’e çikma maçlari 2 ay sonra oynanacak. Çalismalarimiza devam ediyoruz. Elimizden geldigi kadar sehrimizi, üniversitemizi en iyi sekilde temsil etmek istiyoruz. Hedefimiz Süper Lig’e çikmak. Erkek Voleybol Takimimiz Süper Lig’de mücadele ediyor, Kadin Hentbol Takimimiz da Süper Lig’de mücadele ediyor. Bizde kadin voleybol takimi olarak Süper Lig’e katilmayi hedefliyoruz. Bu üniversite ögrencilerinden kurulu bir takim. Kulüp takimi gibi degil. Gelecek sene üniversitemize voleybol oynamis deneyimli, tecrübeli sporcular gelirse eger onlari takimimiza almayi isteriz. Bu kulüp takimi degil, transfer sansimiz maalesef yok. Mevcut ögrencilerimizle müsabakalara katilmaya devam edecegiz. Bizlere desteginden dolayi rektörümüz Alim Yildiz’a tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Baspinar: “En iyi sekilde temsil edecegiz”

SCÜ Spor Bilimleri Fakültesi Begen Egitimi ve Spor Ögretmenligi Bölümü ögrencilerinden Irem Baspinar ise, Süper Lig’e yükselme maçlarinda Sivas’i en iyi sekilde temsil edeceklerini belirterek, “Inönü Üniversitesinde maçlar oynadik. Sehrimizi en iyi sekilde temsil etmeye çalistik. Rakiplerimiz bize göreydi. Maçlarda güzel mücadele ettik. Basta antrenörümüze, rektörümüze bize destek olan herkese ve takim arkadaslarima çok tesekkür ediyorum. En iyi mücadeleyi yaptik, Süper Lig maçlarina gitmeye hak kazandik. Süper Lig’e yükselme maçlarinda da sehrimizi en iyi sekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.

Yumruktay: “Amacimiza ulasmak beni mutlu etti”

SCÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiligi Bölümü ögrencilerinden Sedanur Yumruktay da, takim olarak hedeflerinin Süper Lig’e çikmak oldugunu vurguladi. Yumruktay, “Maçlarimiz bekledigimden çok daha güzel geçti. Bir amacimiz vardi ve buna da ulastik. Çok mutluyuz. Basta rektörümüz Alim Yildiz olmak üzere herkese çok tesekkür ediyorum. Amacimiza ulasmak beni gerçekten mutlu etti. Simdiki hedefimiz de Süper Lig’e çikmak ve orada üniversitemizi temsil etmek” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA