Okan Buruk Açiklamasi 'Turu Geçtigimiz Için Sevinçliyiz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, turu geçtikleri için sevinçli olduklarini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupasi 5. Eleme Turu’nda Galatasaray Nef Stadyumu’nda karsilastigi Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 maglup etti ve tur atladi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Bu hafta genel olarak soguk alginligi, girip vakalari oldu. Bununla ilgili kadroda olmayan arkadaslarimiz vardi; Yusuf ve Emre Tasdemir gibi. Geçen hafta Baran ayni sekildeydi vardi. Sali günü oynayan takimlara göre persembe göre biraz dezavantaj. Pazar tekrar maçimiz var. Kadro planlamasi ne kadar süre dagitabiliriz oyunculara, onu düsündük. Maç içinde bunu uygulamaya çalisti. Lucas’i 45 dakika oynatmayi düsünüyorduk. Devaminda Mertens’i aldik. Hafta sonuna da oyuncularimizi tutmaya çalistik. Oyunun genelinde çok fazla pozisyon girdik. 26 sutumuz var. 1-0 yakalamamiz gerekirdi, 2’yi yakalamamiz gerekirdi. Rakibimizin de çok net kaçirdigi 2 pozisyon var. Maçi uzatmaya da tasiyabilirlerdi. Zaman zaman çok fazla geçis oldu. Dogru kararlar veremedik. Genel olarak hem hazirlik hem kupa maçiydi. Turu geçtigimiz için sevinçliyiz. Keçiörengücü takimini da tebrik ederim. Belki iki takim da uzatmaya gitmesini istemedi" diye konustu.

Danimarkali futbolcu Victor Nelsson’u 60-70 dakika oynatmayi planladiklarini söyleyen Buruk, "80. dakikada degistirdik. Yorulunca degistirmek istedik. Planimizda biraz daha erken degistirmek var. Maçin gidisatindan dolayi olmadi. Hafta sonun hazir olacak" dedi.



"Seferovic’i de kazanmaya çalisacagiz"

Isviçreli futbolcu Haris Seferovic hakkinda ise Okan Buruk, "Bu yola çikarken sezon basinda hedefiniz sampiyonluk dedik, genis kadro dedik. Burada 3 tane önemli ve hep ayni mevkide, benzer profiller. Gomis sezon çok iyi basladi.

Icardi sonra devam etti. Seferovic’e hep sansa vermeye çalisiyoruz. Dünya Kupasi’nda oynamak önemli. Ondan beklentimiz var. Onunla birlikte iki tane de forvetimiz var. Onu da kazanmaya çalisacagiz. Onun için sanssizlik oldu. Penaltiyi atti direkten döndü. Gol olsa onun için de degisik maç olabilirdi. Onu da toparlamaya çalisacagiz" açiklamasinda bulundu.

Önemli olanin pozisyona girip devam etmek oldugunu ifade eden Buruk, "Icardi’nin bir an önce dönmesini bekliyoruz. Gomis bugün oyuna girdi, golle bulustu, elinden geleni yapmaya çalisti. Devre arasi geldiginde daha net bir sekilde o bölgeyi düsünecegiz. Her takim bir sekilde kadrosunu gelistirmek ve desteklemek istiyor. Bizim de bununla ilgili düsüncelerimiz olabilir" ifadelerini kullandi.

"Kurada ilk tercihimiz Istanbul’da kalmak"

Türkiye Kupasi’nda bu turda seri basi olmayacaklarini sorulmasi üzerine Okan Buruk, "Geçen sene 13. olarak ligi bitirmesi birçok dezavantaji yaninda getirdi. Avrupa’da yokuz, Türkiye Kupasi’na erken basladik. Çok fazla maç oynadik. Bu sefer de seri basi olmayacagiz. Ilk tercihimiz Istanbul’da kalmak. Sehir disina çikmayalim bizim için en iyi kura bu olur" diye cevap verdi.

Kaynak: İHA