Ilker Alkan Açiklamasi 'Avciyken Av Haline Geldik'

TVF Kadinlar 1. Lig ekiplerinden Göztepe Voleybol, arka arkaya alinan galibiyetlerin ardindan liderlik koltugunu teslim aldi. Sari-kirmizililarin basarili Basantrenörü Ilker Alkan ligdeki liderlikleri hakkinda degerlendirmelerde bulunarak, “Simdi lideriz ve zor bir yer. Daha önce avciyken, su anda av haline geldik. Dogal olarak herkes lideri yenmek isteyecektir” dedi.

Göztepe Voleybol Basantrenörü Ilker Alkan, TVF Kadinlar 1. Lig’inde lider olan takiminin durumunu Ihlas Haber Ajansi’na degerlendirdi. Öncelikli amaçlarinin mutlu olmak oldugunu dile getiren Alkan, basarinin altinda yatan sebepleri de açikladi.

Göztepe Voleybol Basantrenörü Ilker Alkan, “Camianizi gururlandirmak istiyorsaniz; iyi voleybol oynamak zorundasiniz, siz iyi voleybol oynayamazsaniz birakin Edremit’i, hiçbir takimin önüne geçme sansiniz yok” seklinde konustu.



“Takimin içerisinde mutluluk olursa basarinin gelecegini biliyorduk”

Basarinin temel sebeplerinden birinin takim içerisinde mutluluk oldugunu söyleyen Göztepe Voleybol Basantrenörü Ilker Alkan, ”Su anda iyi gidiyoruz. Iyi bir ön hazirlik dönemi geçirdik ve güzel bir takim olusturduk. En büyük amacimiz öncelikle mutlu olmakti. Eger takimin içerisinde mutluluk olursa basarinin gelecegini biliyorduk. Ayni aile gibi. Ailenin içerisinde de mutlulugu ne kadar korursaniz bu is hayatiniza yansiyacaktir. Biz de tam tersinden gittik. Is hayatimizi iyi bir hale getirebilmek için önce mutlu bir aile olusturmaya çalistik. Su anda iyi gidiyoruz ama esas evre su anda basliyor” ifadelerini kullandi.

“Iyi voleybol oynamaya odaklandik”

Iyi voleybol oynamaya odaklandiklarini vurgulayan Alkan, “Biz sonuçlara degil sadece iyi voleybol oynamaya odaklandik. Edremit’i yakalamak ve camianizi gururlandirmak istiyorsaniz iyi voleybol oynamak zorundasiniz. Iyi voleybol oynayamazsaniz birakin Edremit’i; hiçbir takimin önüne geçme sansiniz yok. O yüzden hep nasil daha iyi hale gelebiliriz diye kendimizle ugrastik” dedi.



“Oyuncular size güvenmezse sisteminize güvenmiyorlar”

Göztepe’ye karsi herkesin ekstra motive olacagini anlatan Alkan, "Oyuncular size güvenmezse sisteminize güvenmiyorlar. Öncelikle size güvenmeleri lazim. Ufak ufak o güven sorununu astik ve sezon öncesinde iyi bir turnuva geçirdik. Daha sonra da lig basladi ve böyle devam ediyor. Simdi lideriz burasi zor bir yer. Avciyken av haline geldik. Dogal olarak herkes lideri yenmek isteyecektir ve bize karsi herkes ayri bir motivasyonla maça çikacaktir. Bizim için her sey bir sinav. Biz sinava girmekten korkmayan çocuklariz. Her hafta sinava giriyoruz. Sürekli basarili olma ihtimaliniz yok. Kaybettiginiz zaman da basarisiz olacak durumda degilsiniz. Yenilgiler; eksiginiz var ve bu eksikliginizi gidermeyi ortaya çikariyor. Bu sinavlar bizim ne kadar iyi oldugumuzu ve eksiklerimizi görmemize vesile olan bir araç. Liderlik, sampiyonluk veya 9’da 9 gibi dertlere sahip olacak durumlarda degiliz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA