Hüseyin Eroglu Açiklamasi 'Ligin 2. Yarisinda Daha Çok Puan Toplayacagiz'

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroglu, ligin ikinci yarisinda ilk yarisinda topladiklari puandan daha fazlasini toplayacaklarini ve zirveye daha çok yaklasacaklarini söyledi.

Spor Toto 1. Lig takimlarindan Samsunspor’da Teknik Direktör Hüseyin Eroglu, Samsunspor A.S. Baskanvekili Veysel Bilen, Samsunspor Icra Kurulu Üyeleri Suat Çakir ve Soner Soykan ile birlikte Samsun 19 Mayis Gazeteciler Cemiyeti tarafindan düzenlenen programa katildi.

Hüseyin Eroglu, programin ardindan basin mensuplarinin sorularini cevapladi.

“Ligin 2. yarisinda daha çok puan toplayacagiz”

Su anda maç basina 2’ye yakin puan ortalamasi tutturduklarini ifade eden Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroglu, “Hedefimiz Süper Lig’e çikma yönünde. Adanaspor maçini kazanirsak, maç basi puan ortalamamiz 1,9 puan olacak. En basarili görülen takim Eyüpspor, biz de ona yaklasmis olacagiz. Ben ligin 2. yarisinda daha fazla puan toplayacagimizi, zirveye daha çok yaklasacagimi düsünüyorum. Bunla ilgili hazirliklarimizi yagacagiz. Sakatliklari nedeniyle yeterli verim alamadigimiz Fofana, Mücahit, Yusuf Emre, Berk gibi oyunculardan da verim almak istiyoruz. Ligin ikinci yarisina daha güçlü, daha alternatifli ve daha rekabet ortaminda basariyi saglamak istiyoruz. Önce önümüzdeki maçi kazanip, 2. siradaki yerimizi korumak istiyoruz. Ilk hedefimiz yilin son maçini kazanmak, ardindan da sonrasina bakacagiz” dedi.



“Sezon sonunda Süper Lig’e yükselmis olacagiz”

Süper Lig’e çikmak için ellerinden gelen tüm çabayi sarf edeceklerini dile getiren Hüseyin Eroglu, “Samsun’da tek gerçek var o da Samsunspor. Buraya layik olmaya çalisiyorum. Inisler-çikislar tabi ki yasanacak. Bu süreçte birbirimize daha çok kenetlenmemiz lazim. Sezon sonunda da hak ettigimiz Süper Lig’e yükselmis olacagiz. Denizlispor galibiyeti sonrasinda Yeni Malatya ve Bodrumspor ile berabere kaldik. Geldigim zamandan beri sakat oyuncularimizin fazla olmasi zaman zaman bizi olumsuz etkiledi. Kadro derinligine baktigimizda yedek kulübesinden oyuna alacagimiz oyuncular bize belki maçi kazandiracak sekilde olsa süreci daha rahat geçebilirdik. Ilk devrenin son maçina çikacagiz ama sistem önemli ve bizi sistem basariya götürecek. Oyuncu degil oyun daha güçlü oldugunda basari gelecektir” diye konustu.

Puan kaybi yasadiklari maçlardaki talihsizliklere de deginen Eroglu, “Son dönemde 7 gol yedik, 4 tanesi penaltidan. 3 penalti VAR’dan geldi. Bizim de VAR’a gidilse penalti olacak pozisyonlarimiz vardi ama olmadi. Bunlar da lehimize dönebilirdi. Talihsiz son dakika golleri yedik. Bunlar futbolun talihsizligi. Geriye dönüp bir seyi degistiremeyecegimize göre, önümüze bakip çok daha iyi hazirlanmamiz gereken 2. devre var. Yilin son maçinda Adanaspor maçindan da 3 puanla ayrilmak istiyoruz” seklinde konustu.

Samsun 19 Mayis Gazeteciler Cemiyeti Baskani Yusuf Ziya Çakir ve basin mensuplari, programin sonunda Hüseyin Eroglu, Veysel Bilen, Suat Çakir ve Soner Soykan’a cemiyeti ziyaretleri nedeniyle tesekkür ederken, hatira fotografi çektirdiler.

Kaynak: İHA