Groenendijk Açiklamasi 'Ilk Golü Atanin Avantaj Saglayacagi Maçti'

FTA Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Franciscus Groenendijk, ilk golü atanin avantaj saglayacagi bir maçta, 3 puani kaybettikleri için hayal kirikligi yasadiklarini kaydetti.

Süper Lig’in 15. hafta açilis maçinda FTA Antalyaspor, sahasinda MKE Ankaragücü’ne 2-0 maglup oldu.

Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Groenendijk, ortada geçen bir maçi kaybetmenin hayal kirikligini yasadiklarini bildirdi.

Ayrintilarin sonuçlari belirleyen bir ligde yaristiklarinin altini çizen Groenendijk, “Sezon basindan beri oyuncularimiza bu ayrintilar hakkinda bilgi veriyoruz. Zemin oldukça kötüydü. Zemini sorgulamamiz gerekiyor. Ilk golü atanin büyük avantaji saglayacagi maçti ve öyle de oldu. Taç atisindan sonra gelen bir gol var, bizi maglubiyete sürükledi. Maç öncesinde rakibin daha önceki maçlarinda bu golleri attigini anlatmistik. Bu sekilde gol yemek çok üzücü. Bizim bazi taraflarimizi gelistirmemiz gerekiyor ve ilerlememiz gerekiyor. Cezali ve sakat oyuncularimiz bizi zorluyor. 3 gün sonra deplasmanda zorlu Basaksehir maçi olacak. 3 puan almak için Basaksehir’in karsisina çikacagiz. Futbolda kazanmak var, kaybetmek var. Bugünden dersler çikarmak gerekiyor” diye konustu.

Maçin son dakikalarinda Veysel ile Fernado’nun bir süre tartismasinin sorulmasi üzerine Groenendijk,” Futbolda duygusal patlamalar olabiliyor. Dogru bulmuyorum ancak maçtan sonra anlasirlar büyütecek bir sey oldugunu düsünmüyorum” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA