Fatih Çintimar Açiklamasi '2022 Yili Tarihimizdeki En Basarili Yildir'

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Baskani Fatih Çintimar, 87. Büyük Atatürk Kosusu öncesinde yaptigi basin açiklamasinda “2022 yili tarihimizdeki en basarili yildir” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Baskan Fatih Çintimar öncülügünde Ankara’da Tenis Kulübünde basin mensuplari ile bir araya gelerek açiklamalarda bulundu. Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, 87. Büyük Atatürk Kosusu’nun sporcu katilimi olarak en çok sporcunun katildigi kosu oldugunu vurgulayarak, “Büyük Atatürk Kosusu’nun hem katilim olarak hem yarisma olarak hem de gün olarak degismesi için bir anket yaptik. Anket sonucu pazar gününe aldik. Bundan sonraki Atatürk Kosulari, Atatürk’ün Ankara’ya gelis haftasinin pazar gününe denk gelen gün kosulmasini arz ediyoruz. Bu yil sponsorlarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Baskan Çintimar, Atletizm alaninda Türkiye’nin kara listeye alindigi yönündeki bazi haber sitelerinde yapilan haberlerin asilsiz oldugunu söyledi.

Çintimar, bu haberlerin Türkiye’nin aday oldugu Dünya Yürüyüs Sampiyonasi’ni alamamasi için yapildigi savunarak, “Yüzyillik tarihimizde ilk defa Avrupa Salon Atletizm sampiyonasini aldik. Bize destek veren Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Mehmet Muharrem Kasapoglu’na ve bütün ekibine tesekkür ediyorum. Türkiye Atletizm ailesi olarak 2022 yili bizim tarihimizdeki en basarili yildir” seklinde konustu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele döneminde Ankara’ya gelisinin yil dönümünde 1936’dan bu yana kosulan ve bir klasik olarak Türkiye atletizm tarihinde yerini alan Büyük Atatürk Kosusu’nun 87’ncisi 25 Aralik Pazar günü Ankara’da gerçeklesecek. Yaris, 25 Aralik Pazar günü saat 14.05’te Dikmen’deki Keklikpinari mevkiinden baslayarak Ankara Gari’nin önünde sona erecek. Yaklasik 10.8 kilometre uzunlugundaki 87. Büyük Atatürk Kosusu’nda Dikmen Caddesi, Cevizlidere, Türkocagi Caddesi, Akdeniz Caddesi, Gençlik Caddesi, Tandogan Meydani ve Ankara Gari rotasi takip edilecek.

Kaynak: İHA