Erdogan Açiklamasi 'Deplasmanda Ilk Maçi Kazanmak Önemliydi'

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdogan, Antalyaspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, uzun bir aranin ardindan deplasmanda ilk maçi kazanmanin önemli oldugunu söyledi.

Süper Lig’in 15. hafta açilis maçinda MKE Ankaragücü, deplasmanda FTA Antalyaspor’u 2-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Erdogan, uzun aradan sonra ligde ilk maçi deplasmanda kazanmanin önemli oldugunun altini çizdi.

Kazandiklari 3 puanin bundan sonraki maçlar içinde önemli oldugunu ifade eden Erdogan, “Oyucularim gayretliydi ve istekli bir takim vardi sahada. Maçin ilk 15-20 dakikasinda istedigimiz oyunu sergiledik, rakibe ön alan baskisi yaptik. Iki pozisyona girdik. Ama sonrasinda gereksiz top kayiplari sonucu rakibi öne davet ettik. Kaybettigimiz toplar sonucu sikintilar yasadik. Çok net pozisyonlar vermedik. Ikinci yari bazi uyarilar sonucu sistem degisikligi sonrasi rakibi karsilama ve çabuk dikine oynayarak rakibe az pozisyon verdik. Girdigimizi gol pozisyonlari vardi, birini degerlendirdik. Son dakikalarda rakip üstümüze geldi, savunma olarak biraz geriye çekilerek uzun toplarla rakip pozisyon üretmeye çalisti. Ikinci golü de bulduktan sonra 2-0 galibiyetle ayriliyoruz. Buraya bizi desteklemeye gelen taraftarimiza çok tesekkür ediyorum ve bu galibiyeti onlara armagan ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA