Emre Kocadag Açiklamasi 'Bizim Bir Endisemiz Yok'

Türkiye Kupasi Son 16 Turu’nda MKE Ankaragücü deplasmanina gidecek olan Besiktas’ta Asbaskan Emre Kocadag, Süper Lig’in ilk yarisinda Ankara’da oynanan maçta yasananlarin geride kaldigini ve kupa mücadelesi için bir endise tasimadiklarini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupasi Son 16 Turu kura çekimi, TFF Riva Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu’nda gerçeklesti. Besiktas, bu turda MKE Ankaragücü ile eslesti. Kura çekiminin ardindan siyah-beyazlilarin asbaskani Emre Kocadag, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Kocadag, “Türkiye Kupasi, özellikle Türkiye Cumhuriyeti’nin de 100. Yil vesilesiyle çok önemli bir hal aldi. Bizim için de bu yil bu kupayi müzemize götürmek gerçekten önceliklerimizden biri. Sanliurfaspor’a da tesekkür ediyoruz çok güzel bir mücadele sergilediler. Güzel bir maç oynadik, zorlu olmasina ragmen kazandik ve tur atladik. Insallah Ankaragücü deplasmanina gidip orada da bu turu atlamak istiyoruz. Kupayi almak istiyoruz ve almak için elimizden geleni yapacagiz” seklinde konustu.



“Insallah dostluk çerçevesinde bir maç oynayacagiz”

Süper Lig’in ilk yarisinda Ankara’da oynanan MKE Ankaragücü karsilasmasinda yasanan saha olaylarinin hatirlatilmasi üzerine Kocadag, “O dönem istenmeyen ve bizi üzen bir karsilasma oldu. O dönem için de federasyon gerekli cezalari verdi. Az verdi, çok verdi bunun tartismasini o zaman yaptik. Daha sonra Göztepe - Altay maçinda yasananlar var. Tabii bu olaylarda verilen cezalar tekrar yasanmasini önüne geçebiliyor mu, geçemiyor mu, bunlar da çok büyük tartisma konulari. Bizim bir endisemiz yok. Besiktas Kulübü, Türkiye’nin en eski camiasi, en büyük camialarindan biri. Bizim için her deplasman, Türkiye’nin her kösesinde gidilecek ve oynanacak yerler bizim için endise verici olmaz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’ne mal olmus, Türkiye’nin her sehrine mal olmus bir takim, bir camia Besiktas. Bu anlamda Ankaragücü ile deplasmanda oynama noktasinda bir endisemiz olmaz. Bizi dostluk çerçevesinde karsilayacaklarina, geçmis dönemde yasadigimiz o talihsiz olayi unutturacaklarina eminim. Öyle bir hissiyat ve güven var içimde. O anlamda bizim bir endisemiz yok. Insallah dostluk çerçevesinde bir maç oynayacagiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA