Senol Günes Açiklamasi 'En Güçlü Ve En Verimli Oyunculari Kullanacagiz'

Sanliurfaspor’u 4-2 geçen Besiktas’ta Teknik Direktör Senol Günes maçin ardindan konustu. Çok hata yaptiklarini ve rakibin de iyi oynadigini söyleyen Günes, ligde eldeki en güçlü ve en verimli isimleri kullanacaklarini ifade etti.

Ziraat Türkiye Kupasi 5. Eleme Turu’nda Sanliurfaspor karsisinda ilk yariyi 2-0 geride kapatmasina karsin ikinci yarida buldugu gollerle maçtan 4-2’lik galibiyetle ayrilan Besiktas’ta Teknik Direktör Senol Günes maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Maçi degerlendiren Günes, “Bir tur maçi oynadik. Oyun planimiza göre rakibi sahasindan çikarmadan maçi kazanmak istiyorduk. Oyuncularin iyi niyeti sahaya istedigimiz gibi yansimadi. Ne etkili atak yapabildik ne de rakibi karsiladik. Sayimiz fazla olmasina ragmen goller yedik. Bu sikintinin düzeldigini düsünüyordum. Daha sonra iyi isler yapildi. 4-2’den sonra pozisyon yoktu ama rakibin oynamasina izin verdik. Baskiyla birlikte daha iyi isler yapabilecegimizi düsünüyorum. Bizim hatalarimiz kadar rakibin de iyi oyunu var. Liglerinde lider durumdalar. Kendi sahalarinda oyun kurarak topa sahip olarak çikmaya çalisiyorlar. Her geldiklerinde etkili oldular. Bizden daha az atak yaptilar ama geldiklerinde golleri buldular. Oyuncularimizin top kazanmada ve top kullanmada etkili olan gerçek kimligi geri döndü. Ama oyundaki eksikleri de görmüs olduk. Eldeki en iyi oyunculari, savasan oyunculari hafta sonunda kullanacagiz. Bu dönemi böyle geçecegiz. Her maçimiz final. Bu maçimiz da finaldi. 2-0’dan geri dönmek, rakip kim olursa olsun önemliydi. Bugün bir tarafi eksi ama artilari da olan bir oyundu. Bu artilari çogaltacagiz” ifadelerini kullandi.

“En güçlü ve en verimli oyunculari kullanacagiz”

Takimin hücum hattini degerlendiren Senol Günes, “Sadece Cenk üzerinden degil, Redmond, Cenk, Dele Alli ve Muleka’yi degistirerek oynatmak istedik. Gol de kaçirdilar, pozisyonlar vardi. Ama iyi oyun yoktu. Muleka gayretli ama gol konusunda etkisiz oldu. Cenk ilk yarida gol kaçirdi ama ikinci yarida golcülügünü konusturdu. Bunu açikta oynadiginda da yapabiliyor. Tam hazir oldugunda Weghorst da yapacak bunlari. Orta sahada Gedson ve Necip’le toplar kazandik. Weghorst, Cenk, Muleka, Kevin, Redmond, Dele gol attirmalilar. Milli takimdan dönen oyuncularimizin ufak tefek sikintilari var. Bir turnuva geçirdiler, sonra bir ara verdiler. Saiss de su anda yok. Bizimle uzun süre çalisamadilar ama faydalanacagimiz oyuncular. Bugün için en güçlü ve en verimli oyunculari kullanacagiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA