Bitlisli Futbolcudan Vefa Örnegi

BITLIS – Aslen Bitlisli olan ve Samsunspor’da futbol hayatini sürdüren Sener Kaya, mezun oldugu okula spor malzemesi desteginde bulundu.

Bitlis merkezde bulunan 100. Yil Atatürk Ortaokulu’ndan mezun olan Sener Kaya, okulun birçok ögrenciye forma, esofman takimi, futbol, voleybol ve basketbol topu gibi spor malzemeleri yardiminda bulundu. Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Samsunspor’un forvet oyuncusu Sener, ilk olarak 2020 yilinda Aykut Kocaman döneminde Konyaspor ile profesyonel sözlesme imzaladi. 2021 yilinda 2. Lig ekibi 1922 Konyaspor’a kiralik giden Sener Kaya, basarili geçen 1.5 yilin ardindan 2022-2023 sezonun basinda Samsunspor’a transfer oldu.

Ayrica U-16, U-17 ve U-18 milli takimlarda forma giyen Sener Kaya, simdilerde Samsunspor’un basarisi için ter döküyor.

Beden Egitimi Ögretmeni Kerem Askin, 100. yil Atatürk Ortaokulu’nun eski ögrencilerinden Sener Kaya’nin desteklerini her yil arttirarak sürdürdügünü belirterek, “Daha önce okulumuz sporcularinin ve okul takimlarimizin ihtiyaçlarini karsilayan Sener Kaya, 2022-2023 egitim ögretim yilinin basinda birçok ögrenciye spor malzemesi desteginde bulunmustur. Bizler de okulumuz ve ögrencilerimiz adina kendisine tesekkür eder, spor hayatinda basarilar dileriz” dedi.

Sener Kaya ise bugünlere gelmesinde çok büyük emekleri olan Kerem Askin basta olmak üzere okul idareci ve ögretmenlerine tesekkür ederek, “Konyaspor alt yapisinda geçirdigim süre zarfinda gerek maddi gerekse manevi desteklerinden dolayi minnettarim. Ben de elimden geldigince okuluma ve ögrenci kardeslerime yardim etmeye çalisiyorum. Tatil dönemlerinde okulu ve ögretmenlerimi ziyaret ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA