Nefes Kesen Grupta Japonya Ve Ispanya Son 16'Da

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupasi E grubunda son müsabakalar nefes kesti. Japonya, Ispanya’yi 2-1 maglup ederek Ispanya ile ile birlikte gruptan çikarken, Almanya, Kosta Rika’yi 4-2 yenmesine ragmen turnuvaya veda etti.

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupasi grup asamalarinda son müsabakalar oynanirken E grubunda oynanan son karsilasmalar da nefes kesti. Gruptan lider çikan Japonya, Ispanya ile karsi karsiya geldi. Ilk yariyi 1-0 maglup kapatan Japonlar, ikinci yari Ispanya’ya 2-1 üstünlük sagladi. Müsabakadan 2-1 galibiyetle ayrilan Japonya Milli Takimi, puanini 6’ya yükseltip grubunu lider olarak tamamlayarak son 16 takim arasina yükseldi. Karsilasmadan 2-1 maglup ayrilan ve Almanya ile birlikte 4 puana sahip olan Ispanya, averaj ile son 16 biletini alan ikinci ekip oldu.

Almanya turnuvaya veda etti

E grubunda turnuvanin favorilerinden Almanya, grup asamasindan ileriye gidemedi. Ilk maçinda Japonya’ya 2-1 maglup olan Almanya, Ispanya ile de 1-1 berabere kaldi. Son maça 1 puan ile çikan Almanlar, Kosta Rika’yi son maçta 4-2 maglup ederek puanini 4’e yükseltti. Ispanya ile ayni puana sahip Almanya, averaj farkindan dolayi turnuvadan elendi.

Kaynak: İHA