Türk Kulübün Boksörü Dünya Devine Diz Çöktürdü

Merkezi Almanya’nin Hamburg kentinde bulunan Türk boks kulübü EC Boxing’in Ukraynali agir siklet dövüsçüsü Victor Faust, ABD’li rakibine besinci rauntta diz çöktürürken, karsilasmayi sayiyla kazanmayi basardi.

Üst üste üç kez Almanya ve geçtigimiz yil da dünyanin en iyi promotörü seçilen Erol Ceylan’in Ukraynali boksörü yenilgisizlik serisini sürdürürken, 11’de 11 yapmayi basardi. Göppingen’de ringe çikan sporcu bugüne kadar iki dünya sampiyonu Bermane Stiverne ve Andy Ruiz’e karsi eldiven giymis olan Amerikali boksör Franklin Lawrence’ye karsi yumruk salladi. Oldukça çekismeli geçen karsilasma sirasinda besinci rauntta rakibini yere indirmeyi basaran EC Boxing boksörü Viktor Faust, rakibinin üzerine fazla gitmedi. Ardindan kalkan Amerikali daha agresif olarak saldirmaya basladi.

Fakat Faust, güçlü rakibini durdurmayi basarirken karsilasmanin sonunda hakemlerin ortak kariyla karsilasmayi sayiyla kazandi.

Erol Ceylan, "Böylesi güçlü rakipler sporcumuzu gelistirir"

Karsilasmanin ardindan basin danismani Vedat Alyaz’a açiklamalarda bulunan ödüllü promotör Erol Ceylan, "Rakibimiz bize göre çok tecrübeli bir isimdi. Biz de bunu bilerek seçtik ki, sporcumuz dünyanin zirvesine giderken kendisinden daha güçlü rakiplerle mücadele etmeyi ögrensin. Çok çekismeli bir maç oldu fakat sporcumuz rakibini devirmeyi basardi" dedi.

Geçtigimiz günlerde Almanya’nin boksun Oscar’i ödülünü kazanarak, ülkenin en iyi antrenörü seçilen Bülent Baser, "Bu karsilasma eksiklerimizi görmek ve sporcumuzu analiz etmek açisindan çok iyi bir tecrübe oldu. Zira önümüzdeki dönemde sporcumuzu dünya devlerine karsi ringe çikarmaya hazirlaniyoruz böylesine güçlü rakipler sporcumuz için önemli bir tecrübe niteligi tasiyor. Bu karsilasmada gördügümüz eksiklerimizi düzeltmek için ivedilikle çalismalara baslayacagiz" ifadelerini kullandi.

Kulübün basin danismani Vedat Alyaz, rakibin bugüne kadar çok sayida sampiyonu devirdigini belirterek, "Franklin Lawrence, önüne geleni devirmis ve sadece dünya sampiyonlarina karsi yenilmis olan basarili bir boksör. Sporcumuz Viktor Faust ise henüz genç ve maç sayisi rakibin yarisindan bile az olmasina ragmen büyük bir basariya imza atarak böylesine güçlü bir rakibi indirdi" seklinde konustu.

Kaynak: İHA