Maç Sonrasi Brüksel'de Olaylar Çikti

Katar’da oynanan Fas-Fransa Dünya Kupasi Yari Final maçi sonrasi Belçika’nin baskenti Brüksel’de olaylar çikti. Polis gruba göz yasartici gaz ve Toma’larla müdahale etti.

2022 FIFA Dünya Kupasi’nda Fransa ile karsilasan ve 2-0 yenilerek kupada final sansini kaçiran Fas, Brüksel’de büyük bir heyecanla desteklendi. Takimlarini son ana kadar adeta stattaymis gibi destekleyen Faslilar yenilgiyle birlikte büyük bir üzüntü yasadi. Maç esnasinda oldukça sakin olan Brüksel sokaklari maçin bitimiyle birlikte doldu. Bu esnada kalabalik arasindan bir grup genç ana cadde ortasinda ates yakarak altina havai fisek doldurdu. Atesin etkisiyle patlamaya baslayan havai fisekler etraftaki taraftarlara dogru dagildi. Korkuyla dagilmaya çalisan taraftarlara ragmen grup bu kez tedbir almis olan polise yöneldi. Polis ise bunun üzerine gruba müdahale etti.

Bir anda savas alanina dönen ve hiçbir seyden habersiz maçtan çikan kalabalik polisle olay çikaran grubun arasinda kaldi. TOMA’larla tazyikli su sikan polis ardindan göz yasartici gaz kullandi. Bu durumdan çok sayida taraftar, gazeteci ve polis etkilendi.

Müdahale sonrasi ara sokaklara dagilan yüzleri kapali kalabalik grup Brüksel’in ara sokaklarina dagilarak havai fisek patlatmaya devam ettiler. Bir süre sonra ana caddede kontrolü saglayan polis caddeyi temizleterek yeniden trafige açti.

Kaynak: İHA