Baskent Rabat'ta Sevinç Ve Hüzün Bir Arada

2022 FIFA Dünya Kupasi’nin yari final maçinda Fransa’ya 2-0 maglup olan Fas Milli Takimi final biletini alamadi. Büyük bir heyecan ve umutla yari final maçini izleyen Faslilar hüzün ve sevinci bir arada yasadi.

Katar’da Al Bayt Stadi’nda oynanan karsilasmada Fransa’ya finali getiren golleri 5. dakikada Theo Hernandez ve 79. dakikada Kolo Muani atti. Fransa-Fas karsilasmasinin baslamasiyla tüm Fas’ta oldugu gibi Baskent Rabat’ta da hayat durma noktasina geldi. Maç yayini olan bütün mekanlar saatler öncesinden doldu.

Büyük bir heyecanla ekran basina geçen Fasli futbolseverler ilk dakikalarda gelen gol ile birlikte moral bozuklugu yasadi. Devam eden dakikalarda büyük bir dikkatle karsilasmayi takip eden Faslilar bir türlü bekledikleri golü bulamadi. 79. dakikada gelen ikinci gol final umutlarini azaltirken Faslilarin beklentisi bir golle yari finale veda etmekti.

Son düdükle birlikte büyük bir üzüntü yasayan Faslilar daha sonra sokaga çikarak milli takimlarinin yari final oynama basarisini kutladi.

Daha önce galibiyet sonrasi yasanan coskulu kutlamalarin yerine daha sönük kutlamalar vardi.

Baskent Rabat’ta kutlamalarin adresi olan 5. Muhammed Caddesi ve Gar Meydani’nda bulusan Faslilar tezahüratlar ve yakilan mesalelerle elde edilen basariyi kutladi. Küçük konvoylar olusturan araçlar da klaksonlarla kutlamalara destek verdi.

Bazi futbolseverler gözyaslarini tutamazken, çogunluk yari final basarisina sevinmeyi tercih etti. Yer yer saganak yagmurun oldugu gecede kutlamalar devam etti.

Ülkesine yari final coskusu yasatan Atlas Aslanlari, cumartesi günü Hirvatistan ile üçüncülük maçina çikacak. Fas’ta Dünya Kupasi coskusu üçüncülük maçi ile devam edecek.

Kaynak: İHA