Ögrencilerde ÜNILIG Voleybol Heyecani

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonunun düzenledigi Üniversiteler Spor Ligi (ÜNILIG) Voleybol Bölgesel Ligi, Malatya Inönü Üniversitesinin ev sahipliginde gerçeklestirilen açilis seremonisiyle basladi.

Spor Sube Müdürlügü Spor Salonu’nda düzenlenen lige, Diyarbakir Dicle Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Kayseri Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Inönü Üniversitesini temsilen takimlar katildi.

Düzenlenen açilis seremonisine, Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Nusret Akpolat, Üniversite Sporlari Federasyonu Temsilcisi Safa Çinarli, Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskani Hakan Tunç, Spor Hizmetleri Sube Müdürü Oguz Avci ve Üniversite Sporlari Il Temsilcisi Talip Çelik katildi.

ÜNILIG spor açilis seremonisi, kortej yürüyüsü ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Kortej yürüyüsünde turnuvaya katilan, yedi üniversiteyi temsil eden takimlar yer aldi. Üniversite Sporlari Federasyonu Temsilcisi Safa Çinarli, seremonide yaptigi konusmada organizasyonun öneminden bahsederek,”Ögrencilerimizin, ögrencilik hayatlarinda sportif faaliyetlere katilimini saglamak istiyoruz. Bizler için çok kiymetli bir federasyonumuz var. Üniversitemizle birlikte bu organizasyonu destekliyoruz. Bu organizasyonda da fair play olmasini, dostluk, adil oyun olmasini temenni ediyorum” dedi.

“Sporun ögrenciler arasinda yayginlasmasini hedefliyoruz”

Inönü Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Nusret Akpolat, Üniversite Sporlari Federasyonu bölgesel voleybol ligine ev sahipligi yapmaktan duydugu memnuniyeti belirterek, “Sporun üniversitemizde yayginlasmasi için baslattigimiz kampüs liglerinde üniversitemizin her alanda birçok bransta sporun ögrencilerimiz arasinda oynanmasini hedefliyoruz. Kardesligin ve dostlugun kazanmasini diliyorum. Tüm takimlara basarilar dilerim” ifadelerini kullandi.

Inönü Üniversitesinin bes gün ev sahipligi yapacagi ÜNILIG voleybol turnuvasinda ilk iki takim süper lige yükselme sansi bulacak. Lig’de ilk maç Diyarbakir Dicle Üniversitesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi arasinda oynandi. Diyarbakir Dicle Üniversitesi 3-1’lik skorla turnuvanin ilk maçini kazandi.

Kaynak: İHA